Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Το "ντόμινο" των Αραβικών εξεγέρσεων και τα παιδικά "παιχνίδια" των μεγάλων

Παιδιά πολύ στα σοβαρά πήρατε τις "εξεγέρσεις" στο Μαγκρέμπ (Τυνησία,Αίγυπτο, κλπ) σας συνεπήρε ενθουσιασμός και η συνέχεια θα σας εκπλήξει.

Προσέχετε πολύ τι γράφετε, γιατί τα απόρρητα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών των "μεγάλων" έχουν γίνει πλέον σουρωτήρι και δεν χρειάζεται να παρέλθουν όπως παλιά τριανταετίες και πενηνταετίες για ν' ανοίξουν και να μάθουμε τα πως και τα γιατί των γεγονότων.

Γεγονός πρώτο: Μόνον αφελής μπορεί να είναι κανείς, για να δεχθεί πως οι αραβικοί λαοί, ξύπνησαν ξαφνικά ένα πρωί και αποφάσισαν να στείλουν στο γέρο διάολο τα αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία -να μην ξεχνιόμαστε- ετύγχαναν της πλήρους αποδοχής και στήριξης των πλανητικών νταβατζήδων, οι οποίοι τώρα "αδειάζουν" τους εγκάθετους δυνάστες!

Γεγονός δεύτερο: Το "ξήλωμα του αραβικού πουλόβερ" (συγκρατήστε τον όρο, θα σας χρειαστεί) δεν ξεκίνησε το 2011 με την Τυνησία, όπως ανιστόρητα λέγεται.
Η επέμβαση του αμερικανονατοϊκού παράγοντα άρχισε με την πτώση του "σοσιαλιστικού" συστήματος στην ανατολική Ευρώπη και πρώτη στον κατάλογο χώρα ήταν το Ιρακ του Σαντάμ!

Γεγονός τρίτο: Οι εικόνες "Επανάστασης" που μεταδίδουν όλα τα τηλεοπτικά μέσα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εξεγερτικό σώου (με νεκρούς, τραυματίες, καταστροφές, λεηλασίες  και τα σχετικά) αναγκαίο και άριστα σχεδιασμένο από τους επιτελείς του ψυχολογικού πολέμου (τύφλα νάχουν οι ταινίες), οι οποίοι δουλεύουν στην αφάνεια με εκπληκτικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα.
Άλλωστε από τον πόλεμο του Κόλπου κι εντεύθεν όλοι οι πόλεμοι είναι κατ' εξοχήν μεντιακοί...

Γεγονός τέταρτο: Με λίγη μνήμη εξοπλισμένοι, θα διαπιστώσετε πως τα πρόσωπα που φιγουράρουν ως "ηγέτες" των αντικαθεστωτικών ή αντιπολιτευόμενων αν προτιμάτε κινημάτων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ με "πλούσιο" ιστορικό υπηρέτησης συμφερόντων των πολυεθνικών και των πολιτικών υπαλλήλων τους (πάρτε και διαβάστε για όλους αυτούς, δεν θα σας τα πούμε εμείς όλα), που ξεφύτρωσαν από το πουθενά, χρίστηκαν "ηγέτες" και οδηγούνται στην εναλλαγή εξουσίας!

Γεγονός πέμπτο: Όποιος έχει στοιχειώδη ενημέρωση για τα γεωπολιτικά της Μέσης Ανατολής και τον ρόλο του ξένου παράγοντα εκεί διαχρονικά, "ξέρει" γιατί χωρίς δυτική "έγκριση" δεν κουνιέται φύλλο στην ευαίσθητη αυτή περιοχή και μάλιστα στο θαλάσσιο διάδρομο του Σουέζ...

Κρατήστε την ψυχραιμία σας λοιπόν παιδιά και μην παίρνετε φόρα, γιατί θα την πατήσετε.
Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ή τέλος πάντων όπως μας τα δείχνουν...

6 σχόλια:

  1. μήπως είναι ώρα να βγούμε στους δρόμους και εμείς αντί να καθόμαστε στους καναπέδες να βλέπουμε την Τρέμη, με ύφος καρδιναλίου .
    Γιατί και εδώ μπορεί να μην έχουμε αυταρχικό καθεστώς αλλά δεν έχουμε και κυβέρνηση που να υπηρετεί τα συμφέροντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτως ή άλλως όποια κυβέρνηση και να βγεί, το κουμάντο θα γίνεται από άνωθεν και θα υπηρετεί τα συμφέροντά τους.Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν.Έτσι γίνεται παντού.Ο πλούτος όλων των χωρών μαζεύεται από δέκα ανθρώπους.Δεν θα αφήσουν να τους ξεφύγει ούτε ψιχουλάκι.Τυχαίο?Δεν νομίζω... Κ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα αυταρχικά καθεστώτα δεν προκύπτουν πάντα από παρθενογέννηση. Εξελίσσονται (εκφυλίζονται) από εξουσίες σε χρόνους ( πολιτικούς), μη άμεσα ανιχνεύσιμους , από τον απλό , ανυποψίαστο πολίτη.
    Swaps , spreads , funds ,Μνημόνια, Καλλικράτες ( κορμός και δεκάδες υπουργικές αποφάσεις), πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, νόμοι-σκούπες κλπ, χειραγώγηση των ΜΜΕ, συνδικαλισμού, είναι εργαλεία και μέρος του οπλοστασίου τους για τα οποία δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση από το Συντάγμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
    Πάτε πίσω 35-40 χρόνια σε Αργεντινή ( Μοντονέρος), Χιλή (Τουπαμάρος) Ουραγουάη κλπ. Τότε ένοπλες βίες, σήμερα θρησκευτικά (ριζοσπαστικός Ισλαμισμός) ,εθνικιστικά , οικονομικά, μιντιακή παγκοσμοποίηση κτλ είναιτα εργαλεία του 21ου Αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο ρε αριστο τα λες χυμα και τσουβαλατα.
    γραφτηκαν διαφορα κουλα για τον αιγυπτιακο λαο για αγωνες για επαναστασεις και κανεις δεν βλεπει πισω απο τη σκηνη του θεατρου το καραγκιοζιλικι των ξενων επεμβασεων.ο μαυρος αμερικανος προεδρος δηλωνει πως δεν ανακατευεται και κανει υποδειξεις για το μελλον της αιγυπτου.τα ιδια σκατα και οι ευρωπαιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι λαοί είναι ασκημένοι και εθισμένοι να βλέπουν μέχρι εκεί που θέλει και συμφέρει την θεατρική παραγωγή.
    Πόσοι γνωρίζουν ότι η επανάσταση στην Κούβα έγινε με την συνδρομή των Αμερικανών, όταν πλέον ο Μπατίστα ήταν γι αυτούς τελειωμένος;
    Η τροπή που πήρε η επανάσταση με την "κομπίνα" του Κάστρο (προσποιούνταν τον Αμερικανόφιλο)απλώς προσδίδει ένα κωμικό τόνο στην δραματικότητα της ιστορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόδειξη των όσων γράψαμε είναι η "εναρμονισμένη" αντιμετώπιση των γεγονότων από τα ΜΜΕ παγκοσμίως.
    Σήμερα που βγήκαν στο δρόμο οι οπαδοί του Μουμπάρακ, χαρακτηρίστηκαν υποστηρικτές του, ενώ οι υποστηρικτές του ανθρώπου των Αμερικανών Μπαραντέι(του γνωστού επικεφαλής της Δ.Ε.Α.Ε. που έψαχνε τα χημικά και πυρηνικά όπλα του Σαντάμ... χεχεχεχε), διαδηλωτές!
    Η ανεξήγητα ουδέτερη στάση του στρατού, δεν προβλημάτισε κανέναν από τους επιδερμικά προσεγγίζοντες το πρόβλημα;
    Ποιά κοινά στοιχεία έχει η περίπτωση της Αιγύπτου με αυτήν του Ιρακ;
    Σας το θέτουμε σαν αίνιγμα και περιμένουμε απαντήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή