Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

EINAI ONΤΩΣ ΔΙΛΗΜΜΑ;

*Ακούσαμε προχθές στο ραδιόφωνο τον δήμαρχο να εκφράζει την ανησυχία του για την μελλοντική δημοσιονομική πορεία του δήμου μας, παρά το γεγονός πως σήμερα είναι από τους πλέον υγιείς και εύρωστους, εξαιτίας των γνωστών εξελίξεων (μείωση φόρου παρεπ/των, μείωση κρατικών χρημ/σεων, κλπ) .
*Ο δήμαρχος -σωστά- ζήτησε να γίνουν περικοπές στις μη αναγκαίες δαπάνες και να "σφίξει" περισσότερο η οικονομική πολιτική του δήμου.

*ΔΕΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΟΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΡΙΕΨΕΙ.

*Εμείς από το βήμα αυτό δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε την αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσει ο δήμος το πεδίο και να υποχρεώσει τους ασυνεπείς πολίτες -που κατά τεκμήριο είναι και οι πιό πλούσιοι- να πληρώνουν τα οφειλόμενα προς αυτόν.

*Στη συνεδρίαση για τον προυπολογισμό του 2009, ακούσαμε ένα νούμερο που ήταν καραφλιαστικό:
Αγγίζουν τις 60.000€ κάθε χρόνο τα έσοδα του δήμου από τις μεταβιβάσεις ακινήτων των οποίων δεν δηλώνονται τα ακριβή τετραγωνικά.

*Υπάρχουν περιπτώσεις δημοτών που δηλώνουν ακόμα και το 1/3 των πραγματικών τους τετραγωνικών, αναθέτοντας το καθήκον της πληρωμής των φόρων τους, φυσικά σ΄εμάς!!

*Πρέπει άμεσα να μπεί σε λειτουργία η αρμόδια επιτροπή και να προβεί σε εντατικούς ελέγχους για να βάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι θεωρούν πως όλοι οι υπόλοιποι είμαστε οι μαλάκες της παρέας.


*Αν δεχτούμε τις εκτιμήσεις που ανεβάζουν τα διαφυγόντα έσοδα στο 35 με 40% του συνολικού ποσού, αντιλαμβάνεστε πόσο ΑΔΙΚΟ και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ είναι να υπάρχει έστω και σκέψη για αυξήσεις όσο μικρές κι αν είναι αυτές. 

*Η πολιτική βούληση και η αποφασιστικότητα μπορούν να βγάλουν τον δήμο από το ανύπαρκτο για μας δίλημμα, ή αύξηση στα τέλη ή να πληρώσουν κι οι μπαταχτσήδες!!

8 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά αναφέρεσθε στο θέμα. Υποχρέωση του Δήμου είναι η είσπραξη των εσόδων πράξη που αφορά όλους μας. Από έγκυρη πηγή μάθαμε ότι έχει δοθεί εντολή δυναμικά με χρησιμοποίηση όλων των ένδικων μέσων για ξεκαθάρισμα όλων των υποθέσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστο ειναι να γινει αρχη απο τα μεγαλα σπιτια
    αν βρουν οι ελεγχοι τα μισα δηλωμενα να με χιεσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμην κ ποτε.Να σταματησουν τα λαμογια να μας πινουν το αιμα κ να το παιζουν κ υπερανω.Ας ξυπνησουν στην Αγια Αννα για να δουλεψει ο μηχανισμος του δημου προς οφελος του απλου πολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά είναι η ΄αρμόδια΄επιτροπή και από ποιούς απαρτίζεται για να ΄λειτουργήσει΄; Θυμίζω το 2004 ή 05, μετά από χαμό αυξήσεων Δ.Φ και Δ.Τ συστήθηκε επιτροπή έκανε δυό τρείς βόλτες και τα φτωχά αποτελέσματα καταγράφηκαν στον Δήμο. Παραταύτα ήταν ένα θετικό βήμα. Υπόσχεση δόθηκε στους πολίτες για συνέχεια και εντατικοποίηση και εκεί έμεινε. Το 2006 άρχισε το προεκλογικό έτος και το πόλιτικό κόστος θέριεψε με στόχευση το γνωστό 67% , συνεπώς το ΄χέρι΄του Δήμου δεν μπήκε στην τσέπη των πονηρών ΄εχόντων΄ και των κατασκευαστών. Ήταν άλλωστε η εποχή που ο Δήμος διαλαλούσε οτι ήταν ο πιό πλεονασματικός δήμος των Κυκλάδων.. Από κει και πέρα η πορεία των επιγόνων και των συνοδοιπόρων τους 2007 - 2010 είναι γνωστή σε όλους μας. Πόσες βίλλες και υπόγειες μαιζονέτες χτίστηκαν την τελευταία πενταετία μόνο; 300-500 ή 50-70.000 τ.μέτρα; Τα συμπεράσματα δικά σας. Άγια , καλή και σωστή η ανάρτηση του θέματος μεγάλης κοινωνικής αδικίας αλλά έλεος κ.κ σχολιαστές αν δεν μπορείτε να προβληματιστείτε καλύτερα να βγάζετε τον σκασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτροπή υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, γιατί είναι υποχρεωτική εκ του νόμου, όχι μόνο η σύστασή της αλλά και η λειτουργία της.
    Το θέμα είναι ότι, όπως συμβαίνει και με τα φορολογικά, οι "πονηροί" κι οι επιτήδειοι πληρώνουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ και το έλλειμα το καλύπτουν οι νομοταγείς, που κατά το πλείστον είναι και πιο αδύνατοι οικονομικά.
    Η εκτίμησή μας είναι πως αν ο Δήμος κινηθεί δραστήρια και αποφασιστικά, θα ανακαλύψει μια τεράστια μαύρη τρύπα απωλεσθέντων εσόδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου καλέ δεν ξέρω ποιός είσαι και δεν με πολυενδιαφέρει.Διαβάζω τις αναρτήσεις σου για περίπου ενάμισο μήνα.
    Έχεις ένα αξιοθαύμαστο blog.Σπάνια φάση. Τολμάς και θίγεις αυτά που άλλα blogs κωλώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ι.Βελ. Ευχαριστούμε για το σχόλιο.
    Από περιέργεια και μόνο μια ερώτηση: Είσαι Παριανός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αριστοφάνη 4:34 μ.μ.Βαρεία αμέλεια μέχρι απιστίας λοιπόν αφου πρόκειται για απώλεια νομοθετημένων πόρων.
    Σ΄αυτούς να προσθέσεις αμέλεια είσπραξης προστίμων του Δήμου και του Λ.Ταμείου (Κ.Ο.Κ), τέλη κοινόχρηστων χώρων, παράνομων διαφημήσεων κ.τ.τ. Δηλαδή κατ εκτίμηση καμιά 350σάρα χιλιάδες ευρώπουλα. Σε ότι τώρα αφορά στην όψιμη ανησυχία του κ.Δημάρχου για την δημοσινομική κατάσταση και ΄σφιξίματα΄τι να πούμε. Τώρα το λέει; Πρωτόμπαρκος είναι; ή η κλασσική προανάκρουση/ προαναγγελία έκτακτων αυξήσεων;
    Και για νάμαστε ρεαλιστές,ο αυξήσεις πρέπει να γίνουν ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ να δούμε την μηχανή είσπραξης των οφειλομένων από τους μπαταξήδες να πέρνει μπροστά ,έστω αργά. Άνεργοι, πτωχοί και υπερήλικα νοικοκυριά να εξαιρεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή