Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ" ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Απέστειλα ένα έγγραφο στον “Αρχίλοχο” ζητώντας να ορισθεί μέρα και ώρα να κάνουμε μια πρώτη συγκέντρωση για τις παραλίες της Πάρου. Μετά βλέπουμε. Προς στιγμήν θα ζητήσουμε από κάθε ενοικιαστή να μάς ορίσει ποιο μέρος είναι για τους πολίτες απ’ αυτό που ενοικιάζει και να το έχει σε πινακίδα. Θα ζητήσουμε τη συνδρομή του Δήμου (1), της Αστυνομίας (2), του Λιμεναρχείου (3), των Συλλόγων (4) και των ανθρώπων της Κίνησης Πολιτών (5). Ο εισαγγελέας στη Σύρο έχει αναλάβει δράση και μετά τα φοβερά που βρίσκει στη Μύκονο θα περάσει και από την Πάρο κι ελπίζουμε να υπάρχει αρχείο με τις πολλές παρανομίες από τους μηχανικούς του Δήμου. Τα πράγματα έχουν αρχίσει να ψάχνονται μετά το έγγραφο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ξεκαθάριζε ότι οι παραλίες είναι του δημοσίου και δεν υφίστανται ιδιωτικές παραλίες. Στην Πάρο οι παραλίες έχουν γίνει ιδιωτικές και οι κάτοικοι διώχνονται από τους ενοικιαστές πειρατές. Ο εισαγγελέας θα πρέπει να ελέγξει και πού έχει καταπατηθεί ο αιγιαλός, γιατί πολλές κατασκευές βρίσκονται μέσα στη ζώνη του αιγιαλού και πολλοί έχουν τολμήσει και να χτίσουν τοίχους και παραπήγματα εκεί.

Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του “Αρχίλοχου”

Αγαπητοί φίλοι.

Είναι ώρα να μιλήσουμε για τις παραλίες και αυτά που μπορούμε να κάνουμε μετά το έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Προτείνω μια συνάντηση της Κίνησης Πολιτών στον “Αρχίλοχο” και μετά μια συνάντηση στην πλατεία Μαντώς την οποία θα οργανώσει επιτροπή που θα εκλεγεί στην πρώτη συνάντηση. Εκείνο που θα επιδιώξουμε είναι α) η κινητοποίηση του δήμου για προστασία των παραλιών, β) Η κινητοποίηση των ίδιων των πολιτών γ) Ο έλεγχος για τις πιο σπουδαίες, έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι, και ο επιχειρηματίας και ο Δήμος ποιο μέρος της παραλίας είναι για τους πολίτες, δ) Η ενεργοποίηση της αστυνομίας ή του λιμεναρχείου για κάθε περίπτωση που πολίτης διώκεται από την ακτή και ε) Όσα άλλα προκύψουν από την πρώτη συνάντηση.

Εσείς θα αναλάβετε την ημέρα και την ώρα και τον χώρο κι εγώ την πρόσκληση μέσω του διαδικτύου των μελών της Κίνησης Πολιτών και όσων άλλων ενδιαφέρονται γι’ αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Καλή δύναμη

Χρίστος Γεωργούσης φίλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου