Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ...

 Αν πάρεις στα σοβαρά όλους αυτούς που κατά καιρούς εμφανίζονται στα κανάλια (κάποιοι έχουν μόνιμο στασίδι...), τότε πιθανόν θα χρειαστεί να ξεχάσεις κι αυτά που ξέρεις. 

Σε κάθε περίπτωση, θα βρεθείς εκτός ζώσας πραγματικότητας.

Ο λόγος γίνεται για τις εκλογές στην γείτονα, τα όσα προηγήθηκαν και τα όσα επακολούθησαν.

Όλο λοιπόν το διάστημα μέχρι τις εκλογές στην  Τουρκία, οι γνωστοί "ειδικοί' προέβλεπαν σχεδόν σίγουρη επικράτηση Κιλιντσάρογλου και μάλιστα με μεγάλη πιθανότητα από τον πρώτο γύρο.

Ειδικότερα μετά το μίνι σκάνδαλο Ιντζέ, το έδεσαν κόμπο...

Είχα την τύχη να επισκεφτώ πρόσφατα την Τουρκία (μέσα σε διάστημα δύο μηνών δύο φορές) και μπόρεσα να σχηματίσω στέρεη άποψη για τις προθέσεις των ψηφοφόρων.

Άλλωστε επισκέπτομαι την χώρα τακτικά, εξαιτίας ειδικής σχέσης με τους ελάχιστους εναπομείναντες Έλληνες. 

Σε συζητήσεις που έκανα με φίλο της ομογένειας και βαθύτατο γνώστη της τουρκικής πραγματικότητας, προέκυπτε αβίαστα το συμπέρασμα πως παρά την προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ, το αβαντάρισμα των πρεσβειών ΗΠΑ , χωρών της ΕΕ. και cia, η προτίμηση στο πρόσωπο του Ερντογάν ήταν καταφανέστατη. 

Εκτός άλλων ήρθα σε επαφή με πολλούς τούρκους πολίτες: η εικόνα που αποκόμιζα ήταν στον αντίποδα των απίστευτων ανοησιών που διακινούν τα μαλακοκάναλα στην χώρα μας και όχι μόνο.

Κάποια στιγμή που δεν θα βαριέμαι, θα γράψω αναλυτικά τα όσα επισυνέβησαν τα τελευταία 29 χρόνια και θα εξηγήσω γιατί ο "σουλτάνος" παρά τον βαθύτατα αντιδημοκρατικό τρόπο που έχει κυβερνήσει την τουρκία, εξακολουθεί και είναι τόσο αγαπητός από τον λαό.

Προς το παρόν εύχομαι περαστικά στους σαχλαμάρες των καναλιών και πάντα τέτοια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου