Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Σαφάρι παράνομων μεταναστών…

 

Εδώ και χρόνια έχουμε καταγγείλει ότι πίσω από συγκεκριμένες «επώνυμες» ΜΚΟ κρύβεται όχι μόνο η άνωθεν κι έξωθεν πολιτική σκοπιμότητα, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα. Άλλωστε, όλοι αυτοί που κόπτονται για τους θαλασσοπνιγμένους λαθραίους μετανάστες, όλοι αυτοί που τους βαφτίζουν «άτυπους μετανάστες» και υπογράφουν τα Μεταναστευτικά Σύμφωνα για να μας πείσουν ότι η μετανάστευση είναι στη φύση του ανθρώπου, όπως στα αποδημητικά πουλιά και τα είδη του ζωικού βασιλείου, υπηρετούν υπερεθνικά ταξικά συμφέροντα.

Στο όνομα του ανθρωπισμού βαφτίζουν «ανθρώπινο δικαίωμα» τη μετανάστευση – ειδικά την παράνομη, αυτή των κυκλωμάτων διακίνησης και λαθρεμπορίας δυστυχισμένων ανθρώπων – μόνο και μόνο για να νομιμοποιήσουν ηθικά τη σύγχρονη μορφή του δουλεμπορίου, η οποία έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις. Για να νομιμοποιήσουν την κύρια μορφή του υπερεθνικού οργανωμένου εγκλήματος, δηλαδή του trafficking ανθρώπων.

Κι όλα αυτά γιατί; Για να καταργηθούν στην πράξη οι διεθνείς συμβάσεις, που ορίζουν τη λαθραία μετανάστευση ως προϊόν και μέσο ισχυροποίησης του υπερεθνικά οργανωμένου εγκλήματος. Και απαιτούν από όλες τις χώρες να την αντιμετωπίζουν ως οργανωμένο έγκλημα.

Στις μέρες μας το υπερεθνικά οργανωμένο έγκλημα έχει μεταβληθεί σ’ έναν από τους κύριους μοχλούς κατάλυσης των συνόρων, της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης των λαών, αλλά και της βίαιης, είτε αναγκαστικής μετακίνησης πληθυσμών. Είναι σύμφυτο με την ελευθερία της αγοράς, αλλά και την ελευθερία της κίνησης του κεφαλαίου. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν εύκολα να εργαλειοποιηθούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διάλυση κρατών και την επιβολή ασύμμετρων πολεμικών απειλών και συρράξεων σε τέτοια έκταση όπως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου