Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

 *Έχει καταντήσει πλέον αηδία η κατάσταση με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, ή τις μερικές απώλειες φάσεων που παρατηρείται εδώ και 4-5 μήνες.

Κάθε φορά, η δικαιολογία που προέβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ και πιο αστεία: τη μια έφταιγε η υγρασία, την άλλη οι κεραυνοί, την παράλλη οι δυνατοί νοτιάδες, την ανθυπαράλλη οι δυνατοί βοριάδες, κάποια στιγμή ενοχοποιήθηκαν και κάποιοι κυνηγοί...

Με αυτά και με κείνα μετράω πάνω από 15 περιστατικά από τις γιορτές των Χριστουγέννων κι εδώ.

 

*Η αγορά της Παροικίας άρχισε σιγά σιγά να ζωντανεύει.

Δυστυχώς από τότε που έφυγαν τα περισσότερα μη τουριστικά καταστήματα, το πεντάμηνο Νοεμβρίου-Μαρτίου, η εικόνα της αγοράς παραπέμπει στο "νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου"!

 Έχουν μείνει ο Λευτέρης, ο Βίργκος, ο Μπάμπης κι η Αντιγόνη να φυλάνε Θερμοπύλες... 


*Περηφανεύεται η δημοτική αρχή για την παρέμβαση στο κεδροδάσος της Σάντα-Μαρίας.

Το σωστό θα ήταν να κάνει αυτοκριτική και να μετρήσει πόσος πολύτιμος χρόνος χάθηκε για την προστασία του ελάχιστου πρασίνου που απέμεινε στο νησί.


*Τελικά, αναγκάστηκε κι ο ΠΟΥ ν' ακολουθήσει τη φορά των πραγμάτων σχετικά με την "πανδημία".

Αρκετά αργά, αλλά για τη μαφιόζικη οργάνωση των αβανταδόρων της bigpharma, έχει ιδιαίτερη αξία, ξεχωριστό συμβολισμό.

Άχρηστα τα εμβόλια για τους κάτω των 60, με σύσταση να μην τα συνεχίσουν, μια απλή γριπούλα ο κοροϊδοϊός εξαιτίας των συνεχών μεταλλάξεων, απεφάνθη.

Να δω τα μούτρα του κάθε δημοσιογραφίσκου μαλάκα-παπαγάλου που αποκαλούσε ψεκασμένους και αρνητές τους υπερασπιστές της Ιατρικής Επιστήμης και της Λογικής, όταν θα διαβάζει αυτή την είδηση που -για ευνόητους λόγους- πέρασε στα ψιλά...


*Εντάξει, είναι γνωστό ότι στην Πάρο δεν τα πάνε και πολύ καλά οι τοπικοί μας άρχοντες με τον "βαρύ" πολιτισμό, αλλά το να αγνοούν εδώ και 12 χρόνια την πρότασή μου να διεκδικήσουμε την επιστροφή του τμήματος του Πάριου Χρονικού από το πανεπιστημιακό μουσείο της Οξφόρδης πάει πολύ.

Ακόμα περιμένω επίσημη απάντηση από τον δήμο σε σχετικό μου αίτημα-πρόταση.

Καλές οι ουζοκρασοκατανύξεις και τα σαλτοκοπήματα των χορευτικών, για τέτοια θέματα δεν υπάρχει χώρος ε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου