Κυριακή 23 Απριλίου 2023

AΛΛΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ, ΕΔΩ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ...

 Σας το παραθέτω ασχολίαστο:


Η αυτόνομη περιφέρεια του Νότιου Τιρόλου (Alto Adige) εισήγαγε όριο στις διανυκτερεύσεις. Ο αριθμός των τουριστών που μπορούν να διανυκτερεύσουν δεν θα επιτρέπεται πλέον να υπερβαίνει τον αριθμό των επισκέψεων από το 2019 και το άνοιγμα νέων καταλυμάτων απαγορεύεται.

Η δίγλωσση περιοχή, που συνορεύει με την Αυστρία, είναι μια από τις πιο διάσημες πύλες προς τους Δολομίτες, με τους επισκέπτες να έρχονται για να δουν τις εντυπωσιακές βραχώδεις κορυφές, τις λίμνες και τις πόλεις του Τιρόλου.

Η πρωτεύουσα Μπολτσάνο φιλοξενεί επίσης τον Ötzi ή τον Ice Man, ένα φυσικά μουμιοποιημένο σώμα ενός ανθρώπου που πέθανε πριν από περίπου 5.200 χρόνια.

Ο Arnold Schuler, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον τουρισμό στην επαρχία και ο οποίος πρότεινε τον νέο νόμο, είπε στο CNN ότι η περιοχή έχει φτάσει στο όριο του τι μπορεί να αντέξει.

“Έχουμε φτάσει στο όριο των πόρων, είχαμε προβλήματα με την κυκλοφορία και οι κάτοικοι δυσκολεύονται να βρουν μέρος για να ζήσουν”, είπε, προσθέτοντας ότι θέλουν να εγγυηθούν την ποιότητα ζωής για τον τοπικό πληθυσμό και τους τουρίστες, η οποία έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Οι τουρίστες έρχονται εδώ για να κάνουν πεζοπορία και να δουν όμορφα μέρη, όχι για να βρεθούν σε μποτιλιάρισμα», είπε. Το 2022, η περιοχή είχε 34 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

«Σε ορισμένες περιόδους του χρόνου και σε ορισμένες περιοχές ήταν υπερβολικό», είπε στο CNN.

Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το 2022, εμποδίζει οποιονδήποτε να ανοίξει νέα καταλύματα (συμπεριλαμβανομένης της Airbnb) ή να προσθέσει περισσότερα δωμάτια χωρίς άδεια από τις τοπικές αρχές.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων κλινών το 2019 είναι λίγο λιγότερο από 230.000. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν πλέον περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου να αναφέρουν στις αρχές πόσους επισκέπτες φιλοξένησαν πραγματικά το 2019. Ο τελικός αριθμός θα σηματοδοτήσει ένα όριο που δεν πρέπει να ξεπεραστεί στο μέλλον.

«Πάντα λέγαμε ότι θέλουμε να είμαστε μια περιοχή για τους τουρίστες, αλλά και ένα μέρος όπου οι ντόπιοι ζουν καλά», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου