Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Η "ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ" ΤΩΝ ΕΓΚΥΡΩΝ...

 Με αφορμή τις εκλογές στη Γαλλία και την απώλεια της αυτοδυναμίας του Μακρόν, σύσσωμο το νεοταξίτικο τσίρκο επιδίδεται σε ακατάσχετη και ρυπαρή κινδυνολογία.

Ο ένας "κίνδυνος" ακολουθεί τον άλλο, είτε προερχόμενος από την  "άκρα αριστερά", είτε προερχόμενος από την "άκρα δεξιά", σύμφωνα πάντα με το κρατούν αφήγημα.

Κι αναρωτιέται κανείς, εφόσον όλοι οι άλλοι αποτελούν κίνδυνο για την δημοκρατία (του κώλου, αλλά αυτό είναι άλλης τάξεως θέμα...) γιατί δεν αφήνανε τις εκλογές κατά μέρος και να συνεχίσει ο Μακρόν την κυβερνητική του θητεία για άλλα 5, 10, ή 15, τέλος πάντων όσα γουστάρει χρόνια;

Τι τις θέλουνε τις εκλογές; Για έξοδα είμαστε (οι Γάλλοι δηλαδή) τώρα;

Βέβαια ο Μακρόν δικαιούται να έχει εξουσίες ΜΟΝΑΡΧΗ, και να αντιμετωπίζεται από τους "έγκυρους αναλυτές", ως το απαύγασμα της δημοκρατικότητας, άσχετο πως υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος έπειτα από 53 χρόνια (από το Μάη του '68) που κατέβασε τα τανκς στο Παρίσι για να υπερασπιστεί την υγειονομική δικτατορία του!

Ο Πούτιν δεν δικαιούται! Και κάθε τρεις και λίγο να οι χαρακτηρισμοί, δικτάτορας, απολυταρχικός, αυταρχικός κλπ. Έτσι "έγκυρα" και απλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου