Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ...

 Πρέπει να το έχετε παρατηρήσει: Όταν οι Η.Π.Α. "ανησυχούν" για την ασφάλειά τους, και επεμβαίνουν για ζητήματα που ανακύπτουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από την επικράτειά τους, αυτό σερβίρεται από τα ΜΜΕ ως κάτι το αυτονόητο, κάτι το φυσιολογικό. 

Από κοντά, τα ίδια ισχύουν και για το Ισραήλ.

Αναρίθμητες οι περιπτώσεις. 

Ωστόσο το πρόσφατο θέμα που ξανά-μανά-ανέκυψε με την "απειλή" που συνιστά το Ιράν για την ασφάλεια του Ισραήλ εξαιτίας της πυρηνικής τεχνολογίας που διαθέτει, έφερε στο προσκήνιο με ιδιαίτερη ένταση την αλητεία που χαρακτηρίζει όλα ανεξαιρέτως τα συστημικά ΜΜΕ.

Έκτακτη επίσκεψη Μπάιντεν λοιπόν στο Τελαβίβ για να εξετάσουν από κοινού με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό την "κατάσταση".

Προσέξτε: Το Ισραήλ "ανησυχεί" για την κατοχή πυρηνικής τεχνολογίας μιας χώρας που απέχει 1000 περίπου χιλιόμετρα από τα σύνορά του και θέλει να μοιραστεί την ανησυχία του αυτή με τον μέντορά του τις ΗΠΑ.

Γιατί άραγε ανησυχεί; Μήπως θα έπρεπε να πάρει άδεια το Ιράν από τους διεθνείς πειρατές για να αναπτύξει την πυρηνική τεχνολογία του;

Ή μήπως κατασκευάζεται πάλι το κατηγορητήριο αλά "Σαντάμ/χημικά όπλα" που προκάλεσε τους αλλεπάλληλους πολέμους στον Κόλπο, για να αποδειχτεί στο τέλος μια καραμπινάτη Απάτη, απαραίτητη για να δικαιολογηθεί ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε βάρος του Ιράκ.

Και ας υποθέσουμε πως είναι δικαιολογημένη αυτή η ανησυχία.

Η Ρωσία δεν έπρεπε ν' ανησυχεί με έναν γείτονα που έχει εξαπολύσει ύπουλο και άνανδρο πόλεμο σε βάρος κυρίως αμάχων από το 2014 και επιδιώκει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, εγκαθιστώντας επιπλέον και πυραυλικά επιθετικά συστήματα στο έδαφός της;

Τα υπόλοιπα σκεφθείτε τα μόνοι σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου