Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...

 Επειδή κάθε τρεις και λίγο γίνονται αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή εκ μέρους των γειτόνων μας, να τους ξαναθυμίσω κάποια πράγματα.

1) Χρησιμοποιούν  τον όρο "σας ρίξαμε στη θάλασσα" υπονοώντας πως έριξαν τον Ελληνικό στρατό στη θάλασσα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.  Δεν έριξαν στη θάλασσα ούτε έναν Έλληνα στρατιώτη!

Άλλωστε μετά την σφαγή στο Καλέ Γκρότο, όπου χάθηκαν άσκοπα εκατοντάδες Έλληνες φαντάροι σε μια βλακώδη επιθετική ενέργεια που αποφάσισε ο ημίτρελλος Χατζανέστης με παρότρυνση της φιλοβασιλικής κυβέρνησης, δόθηκε αναίτια διαταγή υποχώρησης, χωρίς να ηττηθεί όμως ο Ελληνικός στρατός! Οι Τούρκοι τότε ήταν έτοιμοι να απαγκιστρωθούν και να υποχωρήσουν μην αντέχοντας άλλο και για λίγα λεπτά δεν διαβιβάστηκε η σχετική διαταγή του Κεμάλ (είναι καταγεγραμμένη ιστορικά η έκπληξή του για το μεγάλο "δώρο" των εθνοπροδοτών)

Κι αντί να υπάρξει ανασύνταξη και δημιουργία τελευταίας γραμμής άμυνας με σύμπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθραίας, δόθηκε διαταγή για επιστροφή στην Ελλάδα!!!!

2)Η Ελλάδα μπορούσε για πλάκα να κρατήσει τη χερσόνησο της Ερυθραίας χωρίς να υπάρχει εκεί έστω κι ένας Έλληνας στρατιώτης. Πως; Μα φυσικά μόνο με τα κανόνια του πολεμικού μας ναυτικού που είχαν υποχρεωθεί σε ρόλο παρατηρητή στα ανοιχτά, ενώ είχαν τη δυνατότητα να σαρώσουν με τα κανόνια τους επελαύνοντες τσέτες σε βάθος 150 km!!!!

3)Για να γίνει κατανοητή η "προδοσία" χάριν στην οποία οι Τούρκοι βεβήλωσαν αρχέγονες πατρίδες, τους καλώ να θυμηθούν τα έργα και τις ημέρες του "μαύρου καβαλάρη", του συντ/χη Πλαστήρα ο οποίος πήγε και έφυγε αήττητος και αποτελούσε φόβητρο με το θρυλικό σύνταγμα 5/42, ακόμα και για ολόκληρες τις στρατιές τους.

Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο πως εκλιπαρούσε να μείνει έστω και μόνος και να πολεμήσει στην Μ.Ασία. Τόσο τους υπολόγιζε!!

4)Την Κων/πολη οι Τούρκοι δεν την κέρδισαν με μάχες, αλλά με παραχώρηση κι ενώ τελούσε υπό συμμαχική κατοχή.

Αλλά ακόμη και μετά την παραχώρηση, ήταν ο Βρεττανικός παράγοντας που προστάτεψε τους Τούρκους και δεν επέτρεψε στον ανασυγκροτημένο Ελληνικό στρατό (130.000 άνδρες) υπό την ηγεσία Πάγκαλου-Κονδύλη να εισβάλλει και να καταλάβει δια περιπάτου (29/5/1923) σε 36 ώρες την Πόλη.

Οι 22.000 (αυτή τη δύναμη διατηρούσε στην Αν.Θράκη τότε) ξυπόλητοι του Κεμάλ θα είχαν οδυνηρό τέλος, αν φυσικά θα δεν έφευγαν πανικόβλητοι στη θέα των Ελλήνων στρατιωτών.

Αυτά τα ολίγα κι όπως έχω γράψει πολλές φορές, τα στρατιωτικά αρχεία των Τούρκων είναι πλούσια σε ντοκουμέντα και αποδεικτικά στοιχεία της κωλοφαρδίας τους ως έθνος...

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου