Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ;

 Έχει δεν έχει περάσει ένας μήνας, όταν έλαβα την πρώτη "αναφορά" για κρούση εκ μέρους του Κ.Μπιζά σε συμπολίτη μας, προκειμένου αυτός να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο που επιθυμεί να σχηματίσει εν όψει των "προσεχών" δημοτικών εκλογών ο εν ενεργεία έπαρχος Πάρου.

Ακολούθησε δεύτερη αναφορά την περασμένη Πέμπτη, από έτερο φίλο, ο οποίος μου αφηγήθηκε περίπου το ίδιο σκηνικό.

Για την ιστορία, η απάντηση και από τους δύο υπήρξε κατ' αρχήν αρνητική.

Και λέω κατ' αρχήν, γιατί τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται οριστικό στα πολιτικά πράγματα της Πάρου, όπου "τα πάντα ρεί"...

Έχουν δει πολλά τα μάτια μου τόσα χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά.

Και στους δύο ωστόσο, έθεσα το ακόλουθο-ίδιο ερώτημα:

Πιστεύεις πως το θέμα μας είναι ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος, από που θα εκκινεί ιδεολογικά ο νικητής συνδυασμός, ή το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής;

Κάνοντάς το φραγκοδίφραγκα, απέδειξα και στους δύο φίλους πως στα κρίσιμα και θεμελιώδη ζητήματα που ταλανίζουν το νησί, οι διαφορές που καταγράφονται δεν αφορούν στην ουσία, αλλά στο επιφαινόμενο, στα δευτερεύοντα κοντολογίς και συνακόλουθα, που προκύπτουν ως αλυσιδωτή αντίδραση από την επενέργεια των πρώτων.

Το κρισιμότερο όλων, που είναι το θέμα της ραγδαίας αποπαριανοποίησης της Πάρου και της μετατροπής της σε νησί καρικατούρα, φάντασμα του παλιού εαυτού της, μοντέλο χυδαίου φολκλορισμού και άγριας παραοικονομίας, φαίνεται όχι μόνο να μην συγκινεί κανέναν παίκτη στο τοπικό πολιτικό παιχνίδι, αλλά -χειρότερο αυτό-. παρατηρείται ένας άτυπος ανταγωνισμός, ένα είδος πλειοδοσίας εκ μέρους όλων στην κατεύθυνση αυτής ακριβώς της ανεπανόρθωτης καταστροφής!

Παρά τις επί μέρους ενστάσεις, τις υποσημειώσεις, τους αστερίσκους και την καταγγελτική ενίοτε φρασεολογία, άπαντες συμμετέχουν στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα στο μακάβριο αυτό παιχνίδι.

Αν λοιπόν το κυρίαρχο ζήτημα είναι το πως θα μαζεύουμε τα σκατά και τα σκουπίδια που θα αφήνουν στο νησί οι πελάτες του τεράστιου δικτύου παραξενοδοχείας που έχει στηθεί τα τελευταία  χρόνια στο νησί, τότε, άντε και καλές ζυμώσεις, καλά κωλοσουρώματα και καλές επιτυχίες στους κατά φαντασίαν* τοπικούς "άρχοντες"!!

 

 

*αλήθεια, δεν νομίζω να πιστεύει κανείς στα σοβαρά πως η τοπική αρχή άρχει, λειτουργεί ως αυτοδιοίκηση δηλαδή;


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου