Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

O "EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" ...

 Τον άνθρωπο στον οποίο αναφέρεται το άρθρο αυτό, τον επικαλούμαι δειγματοληπτικά.

Αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της "επιχειρηματικότητας" που έχει γίνει μάστιγα πλέον στο νησί μας.

Στη θέση του θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω δεκάδες άλλα παραδείγματα που τυχαίνει να γνωρίζω πάρα πολύ καλά.

Κι αυτό το υπογραμμίζω, για να ξεκαθαρίσω προς κάθε κακόβουλο πως δεν γενικεύω στηριζόμενος σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Γιατί, είναι πραγματικά αναρίθμητες οι περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν στην Πάρο ως απλοί επισκέπτες και σε σύντομο διάστημα "μεταλλάχτηκαν" σε τουριστικούς επιχειρηματίες.

Τον τύπο αυτόν λοιπόν, τον γνώρισα ένα Αυγουστιάτικο πρωϊνό του 2019 στην αγαπημένη μου παραλία, όπου κατέφθασε κωπηλατώντας με το κανό του.

Συστηθήκαμε, ανταλλάξαμε λίγες κουβέντες για την ομορφιά του νησιού και στη συνέχεια χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να ξανασυναντηθούμε.

Στο ίδιο μέρος πάλι, με τον ίδιο τρόπο.

Τον επόμενο χρόνο, συναντηθήκαμε πάλι κάποιες φορές κατά το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, ανταλλάξαμε κουβέντες περί ανέμων και υδάτων και βέβαια εστιάσαμε στον επίγειο παράδεισο της Πάρου.

Φέτος, η πρώτη μας συνάντηση έγινε πολύ πρόωρα.

Ήταν γύρω στις αρχές του Μάη, όταν εμφανίστηκε περιχαρής ο τύπος αυτός, είπαμε τα καθιερωμένα και στο τέλος μου επιφύλασσε μια έκπληξη.

Μου δήλωσε πως αγόρασε ένα μικρό διαμέρισμα, το οποίο προόριζε για ενοικιαζόμενο σε τουρίστες της εθνικότητάς του (κυρίως) και πως ήδη είχε αρκετές κρατήσεις μέχρι το φθινόπωρο!

Επιπλέον, έδειξε πολύ ενημερωμένος κι ενθουσιασμένος από τις νέες μεγάλες δυνατότητες που παρέχει το νέο αεροδρόμιο για αφίξεις πολλών περισσότερων τουριστών.

Μου έδωσε μάλιστα και μία από τις τυπωμένες διαφημιστικές κάρτες του, όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, μέιλ κλπ) του.

Στην ερώτησή μου αν το διαμέρισμα αυτό έχει αδειοδοτηθεί από τον ΕΟΤ, ή αν έχει τέλος πάντων κάποιου είδους νομιμοποίηση (μέσα από πλατφόρμες π.χ.) για την δραστηριότητα που το προόριζε, έβαλε τα γέλια.

Μου είπε πληροφοριακά (αυτόν τον όρο χρησιμοποίησε) πως ξεκίνησε κάτι που έχει γίνει κανόνας στο νησί και αποδίδει πολλά χρήματα σε φίλους και γνωστούς του.

Να σημειώσω, πως ο εν λόγω "μπίζνεσμαν", χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα, νόμιμο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα ενός ντόπιου, σε τιμή φυσικά υποπολλαπλάσια σε σχέση με εκείνη που θα εισέπραττε από το δικό του!

Ο τύπος αυτός έμεινε στο νησί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του νησιού, έχοντας εισπράξει μερικές χιλιάδες αφορολόγητα ευρουλάκια, αφήνοντας ωστόσο πίσω μπόλικα σκουπίδια και λύματα και πίνοντας εις υγείαν της απέραντης μαλακίας που μας χαρακτηρίζει και ως κράτος και ως λαό...

 

 

υγ Άντε με το καλό να μεγαλώσουμε κι άλλο το αεροδρόμιο, να φτιάξουμε και κανά δυό λιμάνια ακόμη για να στηρίξουμε σε γερές βάσεις την τουριστική ανάπτυξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου