Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

 Οι χρήσιμοι ηλίθιοι είναι ότι πολυτιμότερο για την εξουσία.

Κάθε είδους εξουσία.

Η χρησιμότητά τους δε, είναι ευθέως ανάλογη με την βλακώδη πεποίθησή τους πως τάσσονται με την σωστή πλευρά, όποτε αυτό απαιτηθεί.

Αυτό που ζούμε εδώ και 19 μήνες, υπό κανονικές κοινωνικές συνθήκες, θ' αποτελούσε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας αρρωστημένης επιστημονικής φαντασίας.

Κι όμως, με την συμπαράσταση, ακόμη και την ενεργό στάση των χρήσιμων ηλίθιων η δυστοπία είναι γεγονός και όχι υπόθεση εργασίας. 

Όπως και την περίοδο 2010-2011 που παρατηρήθηκε το φαινόμενο της απάθειας μεγάλου μέρους της κοινωνίας όταν άρχισε η "σφαγή" των δημοσίων υπαλλήλων (κάποιοι επέχαιραν για την τιμωρία των βολεμένων...), έτσι και στις μέρες μας που παίζεται ένα άλλου είδους βρώμικο παιχνίδι με περισσότερες παραμέτρους και υπερβαίνον κατά πολύ τα όρια της Ελλάδας, σπεύδουν οι χαρακτηριστικοί για τέτοιες περιστάσεις χρήσιμοι ηλίθιοι να ξιφουλκήσουν κατά των "κακών" ανεμβολίαστων που απειλούν με τις επιλογές τους την δημόσια υγεία και την κοινωνική γαλήνη.

Όπως και στην πρώτη περίπτωση, έτσι και τώρα δεν αντιλαμβάνονται την άνευ προσχημάτων εργαλειοποίηση της ηλιθιότητάς τους, η οποία θα τους οδηγήσει με βεβαιότητα από τη θέση του αλαλλάζοντος θεατή της σύγχρονης εκδοχής της ρωμαϊκής αρένας, στη θέση του θύματος.

Όπως και στην πρώτη περίπτωση, που την τιμωρία των "βολεμένων" διαδέχθηκε η λεηλασία του ιδιωτικού τομέα, έχοντας την κοινωνία διχασμένη και μη δυνάμενη να προτάξει σθεναρή αντίσταση, έτσι και τώρα την τιμωρία των "ψεκασμένων" και των "αρνητών", θα διαδεχθεί η σκληρή μεταχείριση των χρήσιμων ηλίθιων που δεν αρκέστηκαν στο να υποταχθούν στα κελεύσματα των πλέον αναξιόπιστων εκπροσώπων της επιστήμης και στους εκβιασμούς της εγκληματικής οργάνωσης που ενδύεται το μανδύα της κυβέρνησης, αλλά πετάνε την σκούφια τους και πλειοδοτούν σε μισάνθρωπες συμπεριφορές σε βάρος των συνανθρώπων τους.

Άλλωστε, όλοι θυμούνται πως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι "ήρωες" στους οποίους αφιερώνονταν κάθε βράδυ αμέτρητα χειροκροτήματα στο πλαίσιο μιας ακόμη μαλακισμένης αμερικανιάς που επιβλήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης/αποβλάκωσης και στην οποία πρωτοστατούσε το πρωθυπουργικό ζεύγος, μετατράπηκαν σε αποδιοπομπαίους τράγους επιφυλάσσοντάς τους μεταχείριση ανάλογη με αυτήν προς τα σκουπίδια, θέτοντάς τους σε αναστολή και αναγκαστική πείνα....

Αυτά όμως είναι ζητήματα που αδυνατεί να τα επεξεργαστεί και να τα αναλύσει ο υπολειτουργών εγκέφαλος ενός ηλίθιου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου