Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Όπως, πιστεύω, έχει γίνει ήδη αντιληπτό, από τις 25/2 κι εντεύθεν έπαψα να δημοσιεύω ανακοινώσεις και δελτία τύπου προσώπων ή φορέων.
Αυτό ήταν αποτέλεσμα της δικαιολογημένης διαμαρτυρίας -για πολλοστή φορά- του φίλου Τάσου Σκαραμαγκά (Παριανός Τύπος) σε σχέση με το φαινόμενο να δημοσιεύονται ανακοινώσεις σε μέσα που ο νόμος δεν το επιτρέπει.
Κι ως γνωστόν στην κατηγορία αυτή υπάγονται και τα μη δημοσιογραφικά/επαγγελματικά blogs.
Ωστόσο κι εφόσον παρατηρηθούν -όπως στο παρελθόν- φαινόμενα αποκλεισμών, προληπτικής λογοκρισίας κλπ σε μέσα που οφείλουν να προβάλλουν το δημόσιο λόγο, τότε -εξυπακούεται- η απόφασή μου αυτή θα ανακληθεί.
Γιατί ο νόμος περί μέσων προβλέπει και άλλα πιο σημαντικά και ουσιώδη για τη δημοκρατία πράγματα.
Σέβομαι την αγωνία για την προστασία της επαγγελματικής ταυτότητας, όπως αυτή εκφράζεται από βιοποριζόμενους από τη δημοσιογραφία, από επαγγελματίες του χώρου.
Και το κατανοώ επιπροσθέτως, γιατί άσκησα -ερασιτεχνικά- το "άθλημα" για πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζω τις δυσκολίες και τις κακοτοπιές.
Προέχει όμως η διασφάλιση της πολυφωνίας και του διαλόγου σε ισότιμη βάση, κάτι για το οποίο αγωνίστηκα όσο ελάχιστοι του "χώρου" και μάλιστα σε εποχές που -πλην ενός- δεν ζούσε κανείς σε τούτον εδώ τον τόπο...
   

1 σχόλιο:

  1. Να γκρινιάζει ο παριανος τύπος που αναδημοσιεύει μεηλ χωρίς να εξσκριβωνει την εγκυρότητα και μετά πάει και το σπαμαρει παντού πάει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή