Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΧΙΟΥΜΟΡ...

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα αντίπαλα επιτελεία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου ν' αναδείξουν αφενός τα προτερήματα του δικού τους συνδυασμού, αφετέρου τα ελαττώματα των άλλων.
Επειδή όμως η ζωή δεν είναι κάτι ακίνητο, κάτι στατικό κι επιπλέον χθεσινοί σύμμαχοι καθίστανται (ή κατέστησαν)  σημερινοί "εχθροί" (οι οποίοι την επαύριο πιθανόν να καταστούν εκ νέου φίλοι κοκ), απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή στην επεξεργασία και διατύπωση του επικοινωνιακού λόγου.
Θα εκλάβω ως υψηλής ποιότητος χιούμορ λοιπόν τις "αναλύσεις" περί ομοιογένειας του συνδυασμού Κωβαίου και ανομοιογένειας των αντιπάλων!!
Άλλωστε, σε πείσμα της όποιας προπαγάνδας, εκλεπτυσμένης ή μη, είναι η πραγματικότητα που αποφασίζει τι είναι αληθές και τι απατηλό, απλή επινόηση.
Και το φυλλορρόημα της δημοτικής πλειοψηφίας μόνο ομοιογένεια δεν πιστοποίησε.
Αντίθετα κατέδειξε ότι το όλο εγχείρημα δεν είχε ιδεολογικοπολιτικό περιεχόμενο, απλά προέκυψε ως ανάγκη για εκλογική συμπόρευση πάνω σε μια αντίληψη καθαρού παραγοντισμού, δομήθηκε ως μια ευκαιριακή συνεύρεση ανθρώπων, κοντολογίς μια συνεργασία σε σαθρές βάσεις για την κατάληψη της δημοτικής εξουσίας.
Και μόνο!
Να είστε καλά. Πραγματικά εκλεπτυσμένο χιούμορ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου