Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

"Το νησί της νέας γενιάς" (Μαύρο χιούμορ)...

Να καταστεί η Πάρος "νησί της νέας γενιάς" ευαγγελίζεται ο Μάρκος, αλλά μάλλον δεν έχει καταλάβει πως το νησί στο οποίο αναφέρεται είναι ... η Πάρος!
Το οποίο "όλως τυχαίως" διοικεί τα τελευταία 5 χρόνια και -μη ξεχνιόμαστε- συνδιοικούσε άλλα τέσσερα προηγουμένως, βεβαίως-βεβαίως...
Κι επειδή ο καθείς δικαιούται (ή έτσι νομίζει τέλος πάντων...) να λέει το κοντό του και το μακρύ του, εγώ θ' αποφανθώ εξ ιδίας πείρας, ουδόλως επηρεαζόμενος από σκοπιμότητες, πολιτικές ή άλλες.
Είμαι πατέρας δυο κορών, 29 και 23 ετών αντίστοιχα.
Και οι δύο έχουν σπουδές σε αντικείμενα που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά εν ριπή οφθαλμού, πριν καλά καλά πάρουν στα χέρια τους το πτυχίο.
Κι όμως, στο νησί μας τα παιδιά μου -όπως και πολλά άλλα της σειράς τους που καλά γνωρίζω- δεν βρίσκουν χώρο για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο επιστημονικό τους αντικείμενο.
Οι δε εναλλακτικές που έχουν, οριοθετούνται μεταξύ σερβιτόρου και εποχικού υπαλλήλου σε κάποια λίγα καταστήματα.
Αντίθετα -όπως πολλές φορές έχω γράψει- ανοίγεται με την ΑΝΟΧΗ  ΚΑΙ του Δήμου, διάπλατος ο δρόμος σε κάθε επιχειρηματία της αρπαχτής, σε επενδυτές "ξεπλύματος" βρώμικου χρήματος και λοιπά σαπρόφυτα,  μετατρέποντας το νησί σιγά σιγά σε τόπο χωρίς μέλλον για τους αυτόχθονες.
Αν στη "νέα γενιά" που οραματίζεται να παραδώσει το νησί ο Μάρκος δεν περιλαμβάνονται τα παριανά παιδιά, ας κάνει τον κόπο να το διευκρινήσει.
Κι ας αφήσει τα μεγαλόστομα περί μειώσεως της ανεργίας των νέων (;;) επί των ημερών του.
Αλλιώς κάνει χιούμορ. 
Μαύρο χιούμορ...


1 σχόλιο:

  1. Συντασσομεθα εις το ακεραιον και εις ολοκληρον........διαχρονικα εθελοτυφλουντες και στρουθοκαμηλιζοντες τοπικα,περιφερειακα και εθνικα....
    Με εκτιμηση
    Γ.Ε.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή