Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Όπως στρώσαμε...

Είναι φορές που έχω την αίσθηση (και απορία συνάμα) πως κάποιοι συμπολίτες ή δεν αντιλαμβάνονται επακριβώς τι συμβαίνει γύρω τους, ή μας δουλεύουν αποφαινόμενοι περί των προβλημάτων.
Ενώ δηλαδή κόπτονταν (και κόπτονται) για την "ανάπτυξη", συμμετείχαν ιδεολογικά (και συμμετέχουν) δραστήρια στη φρενίτιδα της "ποσοτικής και ποιοτικής αναβάθμισης του τουρισμού",αίφνης διαπιστώνουν προβλήματα, τα οποία δεν θα υπήρχαν αν δεν συνέβαιναν τα ...επιδιωκόμενα!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, βλέπουν το μεγάλο (airbnb) προσπερνώντας το μεγαλύτερο, για την ακρίβεια το μέγιστο πρόβλημα (παραξενοδοχεία).
Ποιος φταίει εν ολίγοις για την ευδοκίμηση του airbnb στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων, αν όχι η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, η σύγχρονη ιερή αγελάδα της Πάρου; 
Προς τι τόση έκπληξη όταν αυτή (όπως και άλλες ομοειδείς διαδικτυακές πλατφόρμες) έχει κυριαρχήσει σε δεκάδες "τουριστικούς προορισμούς" και τυγχάνει της πλήρους αποδοχής από το κράτος μας;
Δεν αποτελεί μια καθόλα νόμιμη διαδικασία εκμετάλλευσης ακινήτων, φρούτο κι αυτό της εποχής;
Θα περίμενα όμως τα πυρά να στραφούν με την ίδια αν όχι σφοδρότερη ένταση κατά του χειρότερου φαινομένου της παραξενοδοχείας, το οποίο απομυζά τεράστιους πόρους από το νησί μας και αφήνει πίσω του ΜΌΝΟ προβλήματα (σκουπίδια, λύματα, φασαρία, κυκλοφοριακό, εξάντληση πόρων κλπ) και φυσικά την κοροϊδία σε βάρος ημών των ιθαγενών... 
Διότι αυτό κι αν αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας και φυσικά συνδέεται άμεσα με το γενικότερο ξεστράτισμα της κατάστασης στο νησί.
Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν μας φταίει ούτε η μοίρα, ούτε κανείς άλλος.
Θέλαμε τα μεγάλα αεροδρόμια, θέλουμε τα μεγάλα λιμάνια, θέλουμε τα πολλά και τα μεγάλα γενικώς , αναζητούμε τη γιγάντωση σε πεπερασμένα δεδομένα και μετά κλαιγόμαστε.

Όπως στρώσαμε, κοιμόμαστε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου