Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ";

Αυτή την είδηση την αφιερώνουμε εξαιρετικά σε όσους και όσες σκίζουν τα καλσόν τους για την προστασία του "τουριστικού προϊόντος" της Πάρου. Οι κρητικοί φαίνεται είναι αναίσθητοι, αφού στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου (γι' αυτούς) προβαίνουν σε τόσο ανεύθυνες ενέργειες... 


Η Κρήτη λέει «όχι» στα χημικά

  • Χημικά

    xhmika.jpΕνα κρητικό... πανηγύρι αλλά με σοβαρή αιτία αναμένεται να στηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στη μαρτυρική Μονή Αρκαδίου. Κρητικοί από κάθε γωνιά του νησιού θα δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση με στόχο να πούμε όχι στην υδρόλυση εν πλω των χημικών του Ασαντ, μια ανάσα από την Κρήτη, με αμφιλεγόμενης ασφάλειας μεθόδους για το οικοσύστημα της Μεσογείου, καθώς θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά.

Ενα κρητικό... πανηγύρι αλλά με σοβαρή αιτία αναμένεται να στηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στη μαρτυρική Μονή Αρκαδίου. Κρητικοί από κάθε γωνιά του νησιού θα δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση με στόχο να πούμε όχι στην υδρόλυση εν πλω των χημικών του Ασαντ, μια ανάσα από την Κρήτη, με αμφιλεγόμενης ασφάλειας μεθόδους για το οικοσύστημα της Μεσογείου, καθώς θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά.
Οι διοργανωτές, που είναι η Πρωτοβουλία κατά των Χημικών που ξεκίνησε από το Ηράκλειο και… εξαπλώθηκε σε όλη την Κρήτη, ευελπιστούν να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας εκεί που δε μπόρεσε να… αρθρώσει κουβέντα η ελληνική κυβέρνηση: Η Κρήτη λέει όχι στα χημικά και το εννοεί.
Το ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή στη διαμαρτυρία είναι μεγάλο: Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου ο σχεδιασμός προέβλεπε να ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής, με προορισμό το Αρκάδι: 18 λεωφορεία από Ηράκλειο, 13 από Χανιά, 10 από Ρέθυμνο, 3 από Λασίθι (1 από ‘Αγιο Νικόλαο, 1 από Ιεράπετρα και 1 από Σητεία).
Και μικρότεροι δήμοι όμως διαθέτουν οχήματα για τη μεταφορά του κόσμου, και συγκεκριμένα: 3 ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων, και 3 ο δήμος Ανωγείων, και από ένα οι δήμοι Βιάννου, Σφακίων, Ακρωτηρίου, Κισσάμου, και Πλατανιά.
Την ίδια ώρα τεράστιο είναι το ενδιαφέρον και η προσφορά συλλόγων, φορέων και εθελοντών, ώστε η διοργάνωση της εκδήλωσης που ξεκίνησε από μία ιδέα, να πάρει σάρκα και οστά, και να μείνει στην ιστορία, ως μία από τις πιο πετυχημένες, στο πνεύμα του αιτήματος για μια ζωή μακριά από τον εφιάλτη των χημικών: Μοτοσικλετιστές, Ο Ορειβατικός Ομιλος Ρεθύμνου, οι Σαμαρίτες, οι Μινοίστας, οι Τεχνικοί της ΔΕΗ, το ΕΚΑΒ, η Τροχαία και δεκάδες άλλοι σύλλογοι και φορείς βρίσκονται επί ποδός, ενώ ο μαραθωνοδρόμος Παντελής Καμπαξής ξεκινά στις 5 το πρωί της Κυριακής από την Πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου στις 12:30 να βρίσκεται στο Αρκάδι.
Επίσης από τη Μονή έχει προβλεφθεί χώρος που θα φιλοξενήσει συνεργεία για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης, ενώ υπ' ατμόν θα βρίσκεται και το πολιτικό προσωπικό της για να προσφέρει κάθε βοήθεια.
Στο Αρκάδι για να διαμαρτυρηθούν με τη μουσική τους ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, θα βρίσκονται οι Γιάννης Αγγελάκας, ο Ψαρογιώργης και πολλοί άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες.
πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου