Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΙΑΝΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ (2)

Όποιος δεν καράφλιασε μέχρι προχθές από τοποθετήσεις και ατάκες πολιτικών εκπροσώπων, χθες βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού, θα το έπαθε σίγουρα.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, εκείνη κατά την οποία εκ μέρους της προέδρου της τουριστικής επιτροπής του δήμου, έγινε σύσταση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις χωρίς ακτιβισμό!

Να συνεχιστούν δηλαδή οι κινητοποιήσεις χωρίς ...κινητοποιήσεις!
Και το κερασάκι στην τούρτα: αυτές να μην γνωστοποιούνται στα ΜΜΕ!

Αναρωτιέται κανείς, προς τι οι όρκοι πίστης στον αγώνα, όταν αυτός δεν είναι το κυρίαρχο ζητούμενο, όταν ως πραγματικό διακύβευμα δεν θεωρείται η υγεία και η ασφάλεια των παριανών, αλλά το τουριστικό προφίλ της Πάρου;

Φυσικά, εμείς είμαστε οι τελευταίοι που θα εισηγούνταν μορφές που θα στρέφανε κοινωνικές ομάδες ή επαγγελματικές τάξεις έναντι των υπολοίπων, γιατί επιδίωξη πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο ο εξοβελισμός του ακτιβισμού και η δαιμονοποίησή του.

Οι κινητοποιήσεις δεν αποτελούν άλλο ένα εργαλείο για δημόσιες σχέσεις των πολιτικών εκπροσώπων, αλλά συστατικό στοιχείο της όποιας δημοκρατίας απολαμβάνουμε και μοναδικό καταφύγιο σε συνθήκες κατάρρευσης της χώρας.

Ακούστηκαν και άλλα κουλά, στα οποία θα αναφερθούμε προσεχώς.

Τέλος, κάποιοι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική πασαρέλα και στα όργανα δημόσιας διαβούλευσης.

Και το Συντονιστικό καλώς ή κακώς πρέπει να συγκαταλέγεται στη δεύτερη κατηγορία...





 

3 σχόλια:

  1. κριτική,κριτική,κριτική μόνο κριτική,πρόταση έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις χάσει επεισόδια μεγάλε, οπωσδήποτε!
    Αν μας διάβαζες συστηματικά, θα είχες την ευκαιρία να γίνεις κοινωνός των απόψεών μας. Κάνε λοιπόν τον κόπο αν κι εφόσον πράγματι επιθυμείς να μάθεις τις προτάσεις μας, να διαβάσεις παλαιότερες αναρτήσεις κι έπειτα κουβεντιάζουμε.
    Αν δεν θέλεις, περίμενε λιγάκι και θα επανέλθουμε σε σχετικό κείμενο.
    Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια επειδή κάποιοι σαν εσένα ασχολούνται περιστασιακά με το μπλογκ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώνυμε 2.57 ..
    Κάπου κάνεις λάθος, κάπου, το βασικό λάθος σου..
    Είσαι ανώνυμος .. θα μου πεις -και συ τσιφτάκο το ίδιο είσαι;;
    Έλα όμως που εγώ είμαι από άλλο νομό συγκεκριμένα Φθιώτιδος και να βάλω το όνομά μου, δεν έχει καμία, ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ .. Εσύ όμως;;
    Να είσαι πάντα καλά -και- ΣΥΓΝΏΜΗ στη Στήλη για την ενόχληση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή