Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Δελτίο τύπου Γρ.Πρωτολάτη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Πάρος 17 Μαρτίου 2014

ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΜΑΙΟΥ 2014 

Στην εκλογολογία που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες, όπως ήταν φυσικό το όνομά μου «ακούστηκε» μεταξύ των πιθανών υποψηφίων Δημάρχων, αφού εκπροσωπώ ως επικεφαλής την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ, που ο λαός της Πάρου στις εκλογές του 2010 της ανέθεσε τον ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης.

Μερικοί παλιοί και νέοι φίλοι μου ενίσχυσαν την διάθεση να εξετάσω και πάλι την προοπτική για να κατέλθουμε για δεύτερη φορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Έβαλα όμως στον εαυτό μου κατ’ αρχήν και στη συνέχεια στον πυρήνα των μελών, βασικές προϋποθέσεις κάτω απ’ τις οποίες θα επιδιώκαμε για δεύτερη φορά ένα τέτοιο εγχείρημα. Oι προϋποθέσεις αυτές, δεν τελεσφόρησαν.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο νησί μας περί των υπό διαμόρφωση πολιτικών σχημάτων ανάδειξε ποικίλους υποψήφιους Δημάρχους και όχι συγκεκριμένες πολιτικές για τον τόπο μας, ανέπτυξε τις ομάδες μικροπολιτικής και όχι τις ομάδες εργασίας, εστίασε στην αριθμητική υπεροχή και όχι στην ποιοτική ανωτερότητα, γιγάντωσε την συνένωση των μέσων και όχι την ιεράρχηση σκοπών και στόχων για την επίλυση προβλημάτων του δήμου μας.

Με αυτά τα δεδομένα και μετά από σχετική διαβούλευση καταλήξαμε στην παρακάτω απόφαση:
Δεν συμμετέχουμε ως παράταξη ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ στις δημοτικές εκλογές.

Έκρινα αναγκαίο να προβώ στην ανωτέρω δήλωση για να γνωστοποιήσω στους ανώνυμους φίλους την απόφασή μας, ευελπιστώντας παράλληλα να σταματήσουν οι ψίθυροι, οι ερμηνείες και τα σχόλια για ξεκάθαρες θέσεις ανθρώπων που στο σύνολό τους από το 2010 αγωνίστηκαν με συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων τους, στο πλαίσιο που ο θεσμικός τους ρόλος επέτρεπε, αυτό της αντιπολίτευσης του Δήμου Πάρου. 

Όλο αυτό το διάστημα τιμήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας κάνοντας εποικοδομητική και όχι στείρα αντιπολίτευση, μετέχοντας ανελλιπώς στις διαδικασίες, υποβάλλοντας τις δικές μας προτάσεις και αρθρώνοντας το δικό μας ξεκάθαρο, ακομμάτιστο, αυτοδιοικητικό λόγο για όλα τα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας.

Ως επικεφαλής της ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ θα ήθελα από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μας και όλους όσοι στελέχωσαν το δημοτικό μας συνδυασμό, καθώς και τους δημότες και φίλους μου οι οποίοι όχι μόνο στήριξαν τις προσπάθειές μας αλλά και εμένα προσωπικά με τίμησαν στις εκλογές με την ψήφο τους όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο.

Παραμένω ενεργή πολιτικά και υπόσχομαι ότι θα βρεθούμε μαζί σε κοινούς αγώνες στο άμεσο μέλλον για τον τόπο μας. 

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΑ ΠΡΩΤΟΛΑΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

4 σχόλια:

  1. …..η Υπεραξία Της Απαξίας ορισμένων πρωταθλητών των κυβιστήσεων και των εφήμερων απολαβών, της τέχνης της τοπικής ή εθνικής γάγγραινας, του Θεαθήναι και του Φαίνεσθαι, ήταν φανερή από τον 2ο Γύρο των εκλογών του 2010. Απλά σε όσους δεν έχουν επιλεκτική μνήμη, θυμίζω, την τελευταία συνάντηση των υποψηφίων και του συνδυασμού μας στην Νάουσα!
    Επίσης, επισημαίνω ότι διαφορά των ψήφων μπορεί να ήταν η ελαχίστη αλλά αι «κοιναί» βουλαί των συμμετεχόντων και εκλεχθέντων διακριτά μεγίστη και απόμακρη……………….. Σε συνδυασμό με την μεθοδευμένη αποστασιοποίηση ορισμένων προθύμων* από τις υποχρεώσεις της Μείζονος Αντιπολίτευσης!!!
    * Συμπλέοντες Ναυαγοί Οραμάτων, Αξιών & Αγώνων ή Επιπλέοντες Φελλοί εφήμερων καταστάσεων και απολαβών στην δίνη των Μνημονίων! Ο χρόνος θα δείξει, δικαιοπρακτικά ή αδικοπρακτικά!
    Θυμίζω επίσης, κάτι από την Διακήρυξη μας που μας αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ μακριά από κομματικές αγκυλώσεις ή μη: «Η Πάρος αποτελεί την πιο σημαντική ΑΞΙΑ για μας. Η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας, είναι άρρηκτα «δεμένη» με το παρελθόν, με το παρόν αλλά κυρίως με το μέλλον αυτού του νησιού»
    Εν κατακλείδι, δια των παρακάτω αποφθεγμάτων:
    i) “Αν είναι το σώμα μου να πεθάνει, αφήστε το να πεθάνει, αλλά μην αφήσετε την χώρα μου να πεθάνει.”
    Τζένγκις Χαν, 1162-1227, Μογγόλος κατακτητής
    ii) “Η φυγή δεν είναι νίκη, τ' όνειρο είναι τεμπελιά, και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο”
    (από το "Συμπόσιο" Ν. Καζατζάκης)
    Με εκτίμηση
    Δεκαγένης ο Νοσταλγός
    17.ΙΙΙ.2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Αριστοφάνη,
    έχω την επιθυμία να διαβάσω και την άποψη σου για την εντόπια προεκλογική ζύμωσις και μέθεξις των καταστάσεων.
    με εκτίμηση
    Δεκαγένης ο Νοσταλγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την άποψή μου θα την διαβάσεις εκτενώς σε προσεχείς αναρτήσεις. Αν θέλεις συνοπτικά και επιγραμματικά να σε προϊδεάσω, θα την χαρακτήριζα α π ο γ ο η τ ε υ τ ι κ ή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένετε ακόμη λίγο να ολοκληρωθεί ο Κύκλος των Χαμένων ευκαιριών με την ανακοίνωση του ' πλήθους ' των παρατάξεων (;) και των ψηφοδελτίων τους γιατί με τους επικεφαλής τους και μόνο μπορεί να ΄φτιάξουμε΄ ένα πλήρες ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο και με τα προεκλογικά τους προγράμματα ένα μενού Παριανής γαστρονομίας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή