Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Και ο Στ. Ψυχάρης, που σπούδασε τον γιο του στο εξωτερικό, τι κατάλαβε;

Του Γ. Ανανδρανιστάκη
Να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια του εξωτερικού πρότεινε ο Ανδρέας Ψυχάρης στους Έλληνες γονείς που έχουν λεφτά. Λάθος συμβουλή. Έπρεπε να τους προτείνει να παραχωρήσουν προς υιοθεσία τα παιδιά τους στον Σταύρο Ψυχάρη, μπας και έχουν την τύχη του Ανδρέα, που χάρη στον μπαμπά έφτασε στο ύπατο αξίωμα του βουλευτή της Ν.Δ. του Σαμαρά. Του συστήνουμε επίσης του Ανδρέα να μην πολυλέει δημοσίως ότι σπούδασε σε πανεπιστήμια της Αμερικής, διότι μπορεί να φάει καμιά ξεγυρισμένη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Αν είναι τα Χάρβαρντ και τα Κολούμπια να βγάζουν αποφοίτους του πνευματικού και ρητορικού επιπέδου του βουλευτή της Ν.Δ., καλύτερα να κατεβάσουν τα ρολά και να γίνουν Mac Donald's.
Στείλτε τα παιδιά σας στο εξωτερικό, να γλιτώσουν από τις συντεχνίες των ελληνικών πανεπιστημίων, δήλωσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης και μακροβιότερης συντεχνίας, της συντεχνίας των υιών και των κορών. Ζούμε στη χώρα όπου ελεεινολογούν τα πανεπιστήμιά της εκείνοι που σπούδασαν στην εσπερία χάρη στο βρόμικο χρήμα της διαπλοκής. Δίδακτρα πληρωμένα με μεγάλα έργα, με ευρωπαϊκά κονδύλια, με θαλασσοδάνεια, με χορηγίες Μεγάρων, με παράνομες άδειες λειτουργίας μεγάλων καναλιών, με χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία. Άσε που πολλοί και πολλές εξ αυτών κατέφυγαν στα ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια επειδή δεν μπορούσαν να τελειώσουν τα ελληνικά, μερικοί δεν κατάφεραν ούτε να μπουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Είπε κι άλλα ο υιός του κυρ-Σταύρου, τα έβαλε με τον Αρβανιτόπουλο, που δεν είναι λέει αρκετά αυστηρός με τους διοικητικούς και τους καθηγητές. Δεν του αρκούν του Ανδρέα οι καθημερινές απειλές που εκτοξεύει το υπουργείο στους διοικητικούς, δεν του αρκεί η παραπομπή, για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού πανεπιστημίου, ενός πρύτανη, θέλει σκληράδα, θέλει τσαμπουκά, θέλει επιστράτευση και είναι, τρομάρα του, και διπλωμάτης.
Η αλαζονεία των υπόλοιπων γόνων είναι απλώς εκνευριστική, η αλαζονεία του κ. Ανδρέα Ψυχάρη, εκτός από σπαστική, είναι και ύποπτη. Διότι ο κ. Ψυχάρης είναι ιδιοκτήτης των εφημερίδων («Τα Νέα», «Το Βήμα») και συνιδιοκτήτης του καναλιού (Μega) που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, οπότε τα λόγια του έχουν άλλη βαρύτητα. Είναι εκπρόσωπος εκείνων που έχουν πάρει εργολαβία την κατασυκοφάντηση των διοικητικών, των φοιτητών, των καθηγητών, των πρυτάνεων, που αποκαλούν τον Πελεγρίνη «θεατρίνο», όπως τον αποκάλεσε και ο ίδιος ο Ψυχάρης. Ρε πού φτάσαμε, να λοιδωρεί έναν φιλόσοφο ο πολιτευτάκος της διαπλοκής, που δεν εκρίθη άξιος ούτε για υφυπουργός της ρημαδοκυβέρνησης του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Και δεν πάνε καλά κι οι δουλειές του μπαμ.
Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου