Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Όταν η αδιαφορία καταλήγει σε ασπλαχνία

Στην εποχή της ακατάπαυστης «προόδου» οι περισσότεροι άνθρωποι φοβισμένοι και αδιάφοροι κοιτούν μόνο την δική τους υποτιθέμενη ασφάλεια, αδιαφορώντας για τον διπλανό τους. Δύο φοιτητές, μπουχτισμένοι από την συγκεκριμένη πραγματικότητα, αποφάσισαν να «σκηνοθετήσουν» μια κατάσταση εκφοβισμού εντός του κολλεγίου και μπροστά σε κόσμο, προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι θα αντιδράσουν.

Τα αποτελέσματα ήταν άκρως απογοητευτικά. Οι περισσότεροι προσπερνούσαν με κρύα καρδιά, αφήνοντας τον συνάνθρωπό τους στην μοίρα του. Μάλιστα μερικοί ήταν παρέα δύο και τριών ατόμων, που λογικά θα έβαζαν κάτω τον έναν, που προσποιούταν ότι απειλούσε.

Η κατάσταση θυμίζει έντονα το πραγματικό συμβάν με τον αμερικανό φοιτητή (βλέπε εδώ), ο οποίος δεχόταν ηλεκτροσόκ από αστυνομικούς, επειδή τόλμησε να ρωτήσει κάποια πράγματα τον παγκοσμιοποιητή Τζον Κέρι, με τους συμφοιτητές του να τον αφήνουν αβοήθητο.


Λίγοι αντέδρασαν, όπως θα δείτε στο βίντεο. Λίγοι έσπευσαν προς βοήθεια, όπως λίγοι στην ζωή είναι αυτοί που αγωνίζονται και κάνουν την διαφορά. Η ασπλαχνία γίνεται πλέον συνήθεια σε πολλούς. Αυτό είναι το πιο λυπηρό απ” όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Απογοητευμένος ο ένας από τους δύο φοιτητές ρωτάει τους υπόλοιπους, για ποιον λόγο δεν βοηθούν. Πως μπορούν να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις μπροστά στα μάτια τους. «It’s not my business, δεν είναι δική μου δουλειά», εισπράττει ως απάντηση.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, γιατί συμβαίνουν όλα τα δεινά στον πλανήτη και γιατί πετυχαίνουν παγκόσμια σχέδια υποδούλωσης της ανθρώπινης ελευθερίας. Γιατί οι περισσότεροι δεν αντιδρούν. Ακόμα και όταν η αδικία δρα ακριβώς μπροστά στα μάτια τους! Η αλήθεια πονάει…

ΠΥΓΜΗ.gr


Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/12/blog-post_4327.html#ixzz2muinQUVk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου