Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Το ντοκουμέντο της διαπλοκής ντόπιων συμφερόντων και ΔΝΤ!

imf email

ΔΕΙΤΕ ΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

ΣΕΝΑΡΙΟ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ή ΜΗΠΩΣ  ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ;

Oμάδα επιχειρηματιών ζήτούσε με σειρά υπομνημάτων από την τρόικα να παρέμβει και να διαλυσει τις εργασιακες σχεσεις των εργαζομένων στην χώρα εδώ και καιρό πάντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Από το 2011 σε αυτή την ομάδα μπήκε και ένας αριθμός ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων. Μέσα στην ομάδα των επιχειρηματιών ανήκει και ο αδερφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς ως πρόεδρος του κολεγίου Αθηνών.

Η πολιτική ηγεσία σε πλήρη εναρμόνιση με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων συνεργάστηκε με την τρόικα στήνοντας ένα θέατρο του παραλόγου ώστε να αλλοιωθούν και να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών .Η αλληλογραφία μεταξύ του στελέχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Niko Hobdari και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου Παιδείας Αθηνάς Πλέσσας Παπαδάκη τελικά αποδεικνύει τις παραπάνω υποψίες.  πηγηolympiada

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, ζητά από την ελληνική πλευρά ούτε λίγο ούτε πολύ να άρει το προστατευτικό πλέγμα για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Μέχρι στιγμής το καθεστώς απασχόλησης των εκπαιδευτικών του ιδιωτικού τομέα βρισκόταν κάτω από την προστασία του νομοθετικού πλαισίου με ένα νόμο του 1977. Σύμφωνα με αυτόν, ένας εκπαιδευτικός δεν μπορούσε να απολυθεί στη μέση της σχολικής χρονιάς παρά μόνο εάν συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι όπως για παράδειγμα πειθαρχικά παραπτώματα. Η λογική του νομοθέτη είχε να κάνει με το γεγονός ότι η παιδεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και επομένως το ίδιο το Σύνταγμα προστάτευε την ιδιωτική εκπαίδευση. Η τρόικα όμως είχε διαφορετική άποψη. Και για το λόγο αυτό ζήτησε με το συγκεκριμένο από την ελληνική πλευρά να άρει την κρατική προστασία πάνω στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το email φέρει ημερομηνία 5 Ιουλίου 2013. Λίγες μέρες μετά το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μια εγκύκλιο κομμένη και ραμμένη στις επιταγές του ΔΝΤ και των ξένων δανειστών, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Όσα ζήτησε το ΔΝΤ η ελληνική πλευρά τα εκτέλεσε πιστά. Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται να εκτελεί ρητά τις εντολές των ξένων δανειστών σε βάρος των ελλήνων πολιτών και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η εκπαίδευση.

Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος

Πολιτευτής Περιφέρειας Αττικής Ανεξάρτητοι Έλληνες πηγηolympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου