Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Λαθρομετανάστευση: Ζητείται ψυχραιμία...

  H πολεμική που αναπτύσσεται τελευταία στο νησί, με άξονα το καυτό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, έχει όλα τα κλασσικά χαρακτηριστικά του νεοελληνικού παραλογισμού:

Οι αυτόκλητοι προστάτες των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων, συμπεριφέρονται ωσάν η Ελλάδα να είναι χώρα με το εκτόπισμα μιας Ρωσίας, ή έστω μιας Ινδίας και συνεχίζουν να στρουθοκαμηλίζουν, αυθυποβαλόμενοι στην ιδέα πως δεν υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα ΚΑΙ με την εγκληματικότητα ΚΑΙ με τις ασθένειες ΚΑΙ με την ασφάλεια (εθνική και ατομική)κ.ο.κ.
Με διάφορα σοφίσματα προσπερνούν την στυγνή αλήθεια, που θέλει την Ελλάδα ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ να φιλοξενήσει τέτοιο τεράστιο αριθμό ανθρώπινων υπάρξεων, όσες καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν.
Θέλει επίσης την Ελλάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ιδιόμορφα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με την δράση του ισλαμικού φονταμενταλισμού και η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών αποτελεί πρώτης τάξεως "υλικό" για συνωμοσίες, που μπορεί να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά σχέδια της Τουρκίας κι όχι μόνον...

Παγιδευμένοι μέσα στην ανατροφοδοτούμενη ιδεοληψία τους, ξεχνούν τη θεμελιώδη αρχή -την οποία πλειστάκις επικαλούνται για άλλα θέματα κυρίως οικολογικού ενδιαφέροντος- της ΦΕΡΟΥΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ  αυτού του τόπου, που αντικειμενικά δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος εισδοχής και ένταξης δυστυχισμένων, οι οποίοι κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους αναζητώντας ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, μακρυά από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, δεινά που τους έχει "προσφέρει" η πολιτισμένη Δύση στο όνομα-πάντοτε- της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού!



Από την άλλη μεριά οι γνωστοί υπερπατριώτες-Ελληναράδες να διαχέουν το ρατσιστικό δηλητήριο τους μέσα στον εναπομείναντα ιστό της κοινωνίας, χρεώνοντας στα Θύματα της άθλιας πολιτικής των κυβερνήσεων (μηδέ της δικής μας εξαιρουμένης) του ανεπτυγμένου καπιταλισμού την ευθύνη για την αποδόμηση του κράτους δικαίου, την έξαρση της ανεργίας και κάθε αρνητική εξέλιξη που επισυμβαίνει γύρω μας.

Ο λαθρομετανάστης και κοντά σ' αυτόν κι ο νόμιμα εισελθών και διαμένων μετανάστης, από δέκτης συμπόνοιας γίνεται αποδέκτης της συσσωρευμένης οργής για τα όσα δεινά αντιμετωπίζει πλέον ο Έλληνας πολίτης.
Μεταμορφώνεται, κοντολογίς, σε αποδιοπομπαίο τράγο, γεγονός που εξυπηρετεί τους πραγματικούς ενόχους, δηλαδή το κοινωνικοπολιτικό μας σύστημα!

Η αντιμεταναστευτική τους υστερία, λειτουργεί ως ιδεολογική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα εγκλήματα που τελούνται στις χώρες προέλευσης αυτών των φτωχοδιαβόλων, εγκλήματα που δεν συγκινούν και δεν  εξεγείρουν την κοινή γνώμη Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη για να σταματήσει την ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟ ΑΙΤΙΑ του φαινομένου, που είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο όνομα της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Για να ευοδωθεί ο στόχος τους, καταφεύγουν σε μυθεύματα και υπερβολές, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα νεύρα των πολιτών που είναι ήδη επιβαρυμένα με τα όσα ζούνε στις ένδοξες μνημονιακές μέρες μας...

Η απουσία ψύχραιμης προσέγγισης και ανάλυσης της κατάστασης δεν προοιωνίζεται κάτι καλό και πολύ φοβούμαστε πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το αυγό του φιδιού βρίσκει ιδανικές συνθήκες για την επώασή του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου