Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ...

Ασυνήθιστα δυναμικά και με ποικίλης ύλης θεματολογία εισήλθαμε στον παραδοσιακά άχρωμο και άοσμο από πολιτικής απόψεως Σεπτέμβριο.

Αρχής γενομένης από τα μαύρα μαντάτα για το ήδη καταταλαιπωρημένο  νησιωτικό περιβάλλον (με το σχέδιο νόμου περί τουριστικής κατοικίας κ.α. εξωφρενικών εισηγήσεων-προθέσεων της κυβέρνησης), όπου θα παρέχεται πλέον δυνατότητα να χτίζεται-"αναπτύσσεται" και η θάλασσα σε όλους εκείνους που επιθυμούν να συμβάλουν δια των επενδύσεων στη διάσωση της χώρας από την (επισημοποιημένη) χρεωκοπία.

Η συνέχεια περιλαμβάνει ολίγη ΣΑΜΙΝΟΛΟΓΙΑ απαραίτητη ενόψει ενδέκατης επετείου, διανθισμένη με όλα εκείνα τα επαιτειακά-αντισταθμιστικά περί αποκατάστασης των "ηρώων" που μετείχαν της επιχείρησης διάσωσης των ναυαγών την τραγική εκείνη βραδιά και μπόλικη φιλολογία περί την ανάγκη να ανελκυθεί το ναυάγιο γιατί -διατείνονται- αποτελεί "ωρολογιακή βόμβα για το θαλάσσιο περιβάλλον της Πάρου".
Αναρωτιόμαστε αν κανείς θα τολμήσει  να υπενθυμίσει-ενημερώσει-διαφωτίσει το φιλοθεάμον κοινό, πως επιτέλους ορίζεται ο ηρωισμός και αν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης με την ανύπαρκτη και ανοργάνωτη πολιτεία, όλων όσων πράττουν αυτό που είτε παρορμητικά είτε με αυτοσυνειδησία αντιλαμβάνονται ως ανθρωπιστικό τους καθήκον!

Το ίδιο προβληματισμένοι ακούμε όλες εκείνες τις αιτιάσεις υπέρ της ανέλκυσης του ναυαγίου, που επικαλούνται τις όποιες πιθανές ζημιές μπορεί να προκληθούν από τα τοξικά υλικά που αυτό απελευθερώνει, την ίδια στιγμή που όλοι κλείνουν τα μάτια μπροστά στην συστηματική και καθολική απόρριψη στο θαλάσσιο περιβάλλον τοξικών υλικών που σχετίζονται με την συντήρηση των σκαφών του νησιού, υλικών που ήδη υπερβαίνουν στο εκατονταπλάσιο αυτά που δυνητικά πιθανολογούμε ότι θα μπορούσε να εκλύσει το Σαμίνα και κανείς φυσικά δεν αναφέρεται στην ευεργετική επίδραση για την πανίδα-επιστημονικά αποδεδειγμένα- που έχουν τα ναυάγια...

Όνειδος για την σεβαστή κατά τα άλλα επαγγελματική τάξη των επιχειρηματιών του τουρισμού, η παράθεση στοιχείων για απάτες φορολογικού ενδιαφέροντος, οι οποίες έκαναν το γύρο σε όλα τα δελτία ειδήσεων όλων ανεξαιρέτως των καναλιών.
Αν και οι αριθμοί ζαλίζουν δεν διαπιστώσαμε καμία "εσωτερική" αντίδραση, ούτε από τους σχετιζόμενους με το θέμα φορείς. Αναμένουμε...

Το κομφούζιο επιτείνεται από την δημοσίευση των στοιχείων που αφορούν την τουριστική κίνηση: ενώ σωστά εμφανίζουν την φετινή χρονιά σε ελεύθερη πτώση, ταυτόχρονα βάζουν σε δοκιμασία τα νεύρα μας παρουσιάζοντας και το 2010 πτωτικό(!) σε σχέση με το 2009!!

Τελικά ούτε με τα νούμερα μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο σ' αυτή τη χώρα, πως θα μπορούσαμε λοιπόν να συνεννοηθούμε στα δύσκολα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου