Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Η εποχή των "ειδικών"...

*Εντύπωση, αρνητική φυσικά, προκαλεί το γεγονός, πως όσοι μιλούν από θέση "ειδικού' για τον τουρισμό, είτε ως δρώντες-κρινόμενοι, είτε ως κρίνοντες, είναι το ίδιο βαθιά νυχτωμένοι.
Διαβάζουμε και ακούμε έκπληκτοι να συζητάνε για "προβολή", για "επέκταση της περιόδου", για "στρατηγικές κινήσεις" κ.α. εύηχα και συναρπαστικά και ξεκαρδιζόμαστε από την ασύνορη ασχετοσύνη τους.
Ακόμα δεν αντελήφθησαν την απλή, απλούστατη αλήθεια που βοά γύρω τους, εδώ και λίγα χρόνια:

Ακόμα κι αν είχαμε την τελειότερη και παραγωγικότερη μεθοδολογία προσέλκυσης τουριστών, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να ήταν μετρήσιμα καλύτερο απ' αυτό που καταγράφεται σήμερα, επειδή το βασικό μέσο μεταφοράς των επισκεπτών στο νησί μας, το πλοίο, είναι πλέον είδος εν ανεπαρκεία, μετά την ραγδαία μείωση τόσο των σκαφών όσο και των δρομολογίων!!

Γυρίζοντας τη ματιά μας στο πρόσφατο παρελθόν, μπορούμε να θυμηθούμε τα 15-18 συμβατικά σκάφη που δρομολογούνταν στις γραμμές μας (κάποια από αυτά αποκλειστικά στη Πάρο) καθιστώντας το λιμάνι μας το δεύτερο σε κίνηση μετά από αυτό του Πειραιά!!
Αυτά τα δεδομένα ανήκουν στο παρελθόν, στο οποίο προσκολήθηκαν και με τους όρους του οποίου φαίνεται πως σκέπτονται ορισμένοι μαθητευόμενοι μάγοι...
Άρα κάθε προσπάθεια να προσελκύσουμε μέσω των εκθέσεων περισσότερους επισκέπτες, προσκρούει πάνω στο αξεπέραστο εμπόδιο της συγκοινωνίας και καθιστά τα σχετικά έξοδα πεταμένα λεφτά, χώρια το ρεζιλίκι...
Γιατί άντε και τους έπεισες να έρθουν.
Το ερώτημα είναι πως θα κοπιάσουν στο νησί;
Με τα πλοία που δεν επαρκούν να εξυπηρετήσουν ούτε τους ιθαγενείς, αφού οι "εξοχικάριοι" έχουν καβατζώσει έγκαιρα εισιτήρια και έχουν αφήσει κάτι περισσεύματα για το πόπολο;
Εκτός κι αν τους διακτινίσεις...
Αλλού πρέπει να στραφεί λοιπόν το ενδιαφέρον και όχι σε τακτικές που αυτοακυρώνονται...

*Μέγας "ειδικός" και ο Μπένι-χιλ (κατά κόσμον Ε. Βενιζέλος) στα οικονομικά, βεβαίως συστηματικά διαψευδόμενος και καταγελοιοποιούμενος από την φορά των πραγμάτων.
Αλλά δεν το βάζει κάτω...
Η έννοια του φιλότιμου είναι παντελώς άγνωστη ακόμη και στους καλύτερους συνταγματολόγους, αφού δεν προέβη στη μόνη κίνηση που θα τον διέσωζε από την απόλυτη ξεφτίλα: την παραίτηση!!!
Δεν λέμε αυτοκτονία και μάλιστα με τελετουργικό τρόπο-χαρακίρι, γιατί έχουμε επίγνωση σε ποια χώρα ζούμε και με την "πάστα" του πολιτικού κόσμου της...
'Αλλο Ελλάδα, άλλο Ιαπωνία...
Πάντως το πρόβλημα με την αυθυποβολή του ως σωτήρας του έθνους και του κράτους, αρχίζει να προσλαμβάνει ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ψυχιατρική επιστήμη, εγωιστής, ατομιστής και παρορμητικός, ο επιθετικός ψυχοπαθητικός έχει την τάση να παίρνει αυτό που θέλει όποτε το θέλει, αδιαφορώντας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των άλλων.
Κάνοντάς το αυτό, συχνά παρουσιάζει μια απίστευτη έλλειψη προβλεπτικότητας.
Οι ψυχοπαθητικοί δείχνουν μια σχεδόν ολοκληρωτική αδιαφορία για την αλήθεια και είναι πρόθυμοι να πουν οποιοδήποτε ψέμα εξυπηρετεί τους σκοπούς τους ή μερικές φορές να λένε περιττά και άτοπα ψέματα χωρίς κανένα φανερό λόγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου