Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Πιπέρι στα λάχανα;

Στο ερώτημα ποια θεωρούνται τα βασικά προς επίλυση προβλήματα της Πάρου, οι ενασχολούμενοι-αιρετοί απαντούν κατά τρόπο σχεδόν στερεότυπο.

Στα μη επιδεχόμενα συζητήσεως και θεωρούμενα κατεπείγοντα συγκαταλέγονται:
1)Αεροδρόμιο
2)Εμπορικό λιμάνι
3)Πολιτιστικό κέντρο.

Ακολουθούν εκείνα που δεν τυγχάνουν ιδιαίτερα θερμής και πεισματικής αντιμετώπισης:
1)Νοσοκομείο
2)Γυμνάσιο Παροικίας (Β)

Τέλος υπάρχει και μια κατηγορία η οποία λειτουργεί ως φτωχός συγγενής και απλώς συνοδεύει ως γαρνιτούρα το "κυρίως πιάτο" της πρώτης κατηγορίας για την οποία δεν θα κάνουμε άλλη αναφορά.

Αν θελήσουμε να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες- άρα και απαιτήσεις μας-με γνώμονα τον κοινό νου, θα προβαίναμε σε καταγραφή με σειρά προτεραιότητας ως κάτωθι:
1)Υγεία-Κοινωνική Πρόνοια
2)Παιδεία
3)Συγκοινωνίες-υποδομές
4)Πολιτισμός
5)Αθλητισμός, κλπ

Έτσι ακούγεται παράξενα η πρόταξη του Πολιτιστικού κέντρου ως αναγκαίου έργου για το νησί, όταν οι ελλείψεις π.χ. σε σχολικές αίθουσες είναι ακόμη τραγικές.
Υπάρχουν ανάγκες, που ενώ έχουν πιστοποιηθεί στο παρελθόν και τώρα είναι οξύτερες, προσπερνούνται με χαρακτηριστική ευκολία και αδιαφορία, δίνοντας προτεραιότητα σε θέματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με έξυπνες και οικονομικές λύσεις, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των απελπιστικών συνθηκών στα δημόσια οικονομικά, που στερούν πόρους και επενδύσεις σε έργα και υποδομές στην περιφέρεια.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί που στεγάζει τα παιδιά του γυμνασίου Παροικίας σε κοντέινερ, που δεν έχει ακόμη κατασκευάσει ένα σωστό κτίριο για τα παιδιά του δημοτικού της Αγγαιριάς, αν και οι συνθήκες ωρίμασαν προ δεκαετίας, να επιδιώκει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου για το πολιτιστικό κέντρο!

Δεν είναι δυνατόν επαναλαμβάνουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν το ΕΠΑΛ διαθέτει αίθουσα ιδανική  για πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις, φτάνει να υπάρξει μια μικρή και ολιγοέξοδη παρέμβαση προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα ηχομόνωσης, παρέμβασης που αποτιμάται σε περίπου 30-35.000 ευρώ, ποσό ελάχιστο μπροστά στο ασύλληπτο που θα απαιτηθεί για την κατασκευή  πολιτιστικού μεγάρου...
Η πρόταση αυτή αν και ετέθη την περασμένη τετραετία από δημοτικό σύμβουλο (που ήταν μέλος της σχολικής επιτροπής του ΕΠΑΛ), πέρασε στα αζήτητα με ότι αυτό συνεπάγεται...

Εμείς δεν υποτιμούμε τον πολιτισμό-όπως κακοπροαίρετα θα σπεύσουν κάποιοι να πουν-πιστεύουμε όμως ακράδαντα πως η σωστή λειτουργία της παιδείας προηγείται!!!
Πολύ δε περισσότερο όταν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.
Αλλιώς να υποθέσουμε πως επειδή υπάρχει πολύ "πιπέρι" ρίχνουμε και στα λάχανα;





2 σχόλια:

  1. Σε εκτιμώ βαθύτατα φίλε μου, αλλά εξακολουθώ να μη σε καταλαβαίνω.
    Την προηγούμενη φορά με πήρες από τα μούτρα, όταν έγραψα αρνητικό σχόλιο για τους κολητούς σου στην Ενότητα-πρώην ΕΔΚΠΠ και δεν ανταπάντησα.
    'Εδωσα τόπο στην οργή.
    Επανέρχεσαι στο θέμα ύστερα από μήνες με ένα κείμενο, το οποίο επί της ουσίας επαναλαμβάνει τα όσα ισχυριζόμουν και εσύ αντέκρουσες!
    Απορώ γιατί χρειάστηκε να περάσει τόσος χρόνος για να αναγνωρίσεις το έλλειμα διορατικότητας και την ανικανότητα ιεράρχησης των αναγκών που χαρακτηρίζουν τους δικούς σου. Οι κατόπιν εορτής επισημάνσεις σου με μπέρδεψαν περισσότερο, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με τον noname δημοτικό σύμβουλο, τον οποίο "έστειλαν" αδιάβαστο οι παθιασμένοι για εξουσία μαϊντανοί της Ενότητας για την Καρέκλα.
    Έχω την αίσθηση πως υπάρχει κάτι κοινό ανάμεσα στους δυό σας. Ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1)Ευχαριστούμε για τις φιλοφρονήσεις!
    2)Για να σου απαντήσουμε θα χρειαστεί να γίνεις πιο σαφής.
    Προς το παρόν αντιπαρερχόμαστε τα "καρφιά" σου κι επιφυλασσόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή