Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάρρευση της Ευρωζώνης. Η απόλυτη δικάιωση του ΚΚΕ!!

Αν κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην προ ΟΝΕ πολιτική φιλολογία, θα διαπιστώσουμε πως το βασικό επιχείρημα- που αποτελούσε και κεντρικό σύνθημα- των οραματιζόμενων και προπαγανδιζόντων (τότε) την ενωμένη Ευρώπη, υπήρξε η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ!
Σταθερότητα που θα επιτυγχάνονταν με το νέο "ισχυρό εργαλείο" που άκουγε στο όνομα ΕΥΡΩ, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα που θα εξάλειφε τον πληθωρισμό και θα άνοιγε το δρόμο για ανάπτυξη  και ευημερία όλων εκείνων των κρατών που θα εξεπλήρωναν τις προϋποθέσεις εισόδου στο νέο νομισματικό παράδεισο.

Η ρητορική των φανατικών ευρωπαιστών μάλιστα πήγε την πρόβλεψη πολύ μακρύτερα: Ευαγγελίστηκε την εξομοίωση εισοδημάτων και επιπέδου διαβίωσης μεταξύ των εργαζόμενων βορρά-νότου!!

Ερχόμενοι στο σήμερα και αντιδιαστέλλοντας τα υπεσχημένα με τα όσα βιώνουμε πριν καλά-καλά το Ευρώ  και η ΟΝΕ κλείσουν δέκα χρόνια ζωής προκύπτει αβίαστα ένα συμπέρασμα:
Πέσαμε θύματα μιας καλοστημένης, άριστα οργανωμένης και μεθοδευμένης απάτης από τα κοράκια του νεοφιλελευθερισμού που σκιάζουν εδώ και δύο δεκαετίες τον ευρωπαϊκό ουρανό!

Είναι τα ίδια κοράκια που σήμερα περιφέρονται ως ιεροεξεταστές από την Αθήνα στο Δουβλίνο κι από την Λισσαβόνα στη Ρώμη, απειλώντας τους πολίτες με επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων, καταγγέλλοντας τις εθνικές ηγεσίες για λανθασμένες(sic) οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές, τα οποία με περιβολή κύκνου αρχές του 2000 γέμιζαν τον ευρωπαϊκό κόσμο με "αλογόμυγες" περί ραγδαίας ανόδου της ευημερίας, περί λαϊκού καπιταλισμού, περί νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και άλλα παραμύθια της Χαλιμάς τα οποία έγκαιρα αντελήφθη και απέκρουσε μετά βδελυγμίας μία και μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα ετούτη που τώρα σπαράζει στα νύχια αυτών των αχόρταγων αρπακτικών, το ΚΚΕ!

Αυτή είναι η αλήθεια και κανείς δεν δικαιούται ούτε να την υποβαθμίζει, ούτε εντέχνως να την αποσιωπά!
Δυστυχώς, οι προβλέψεις του συγκεκριμένου κόμματος δικαιώθηκαν κατά τρόπο τραγικά απόλυτο και αυτό που μένει είναι να δούμε αν ο Ελληνικός λαός έχει βγάλει τα σωστά συμπεράσματα από το σκηνικό φρίκης που τον πέταξαν κακήν κακώς να πρωταγωνιστήσει εκείνοι που τον προϊδέαζαν για μια ευχάριστη παιδική παράσταση και τους οποίους τυφλά έχει κατ επανάληψιν  και κατά τρόπο μαζοχιστικό εμπιστευθεί!!!

10 σχόλια:

  1. Καλά τα λες φίλε. Εκτός θέματος, να μου επιτρέψεις να δώσω πολλά συγχαριτήρια στα παιδιά της κολύμβισης του Ν.Ο. Πάρου. Πήραν μέρος στους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης στην Ιτέα το προηγούμενο Σαβατοκύριακο. Κατέκτησαν την δεύτερη θέση ανάμεσα από 12 Ν.Ο. Πανελλαδικά, απέσπασαν 2 κύπελα και 35 μετάλια . Συναγωνήστικαν με αθλητές Πανελληνίων ρεκόρ με πολύ μεγάλη επιτυχία.
    Ήρθε πλέον η ώρα ο Δήμος Πάρου να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες να κατασκευαστεί ένα κολυμβητήριο στην Πάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά το ΚΚΕ, ο νεοφιλευθερισμός κτλ. Εμείς όμως ο Ελληνικός λαός δηλαδή δεν φταίει σε τίποτα ; Όλον αυτό τον σκασμό από Δις Ευρώ ,επιδοτήσεις , μελέτες, μεσογειακά προγράμματα, εξοπλισμοί, ΕΣΠΑ , ΜΕΣΠΑ, Ολυμπιακοί αγώνες που πήγανε ; Πες και γιαυτά τίποτα για να κάνουμε την αυτοκριτική μας μπας και στρώσουμε λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 12:06 ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με τη δική σου και στο θέμα των συγχαρητηρίων, ασφαλέστατα και στο θέμα του κολυμβητηρίου!
    Ανώνυμε 1:38 ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειονότητα την μοναδική ευθύνη που φέρει είναι η πολιτική ευθύνη αφού ψηφίζει-αναδεικνύει όλους εκείνους που τον καταληστεύουν και τον δουλεύουν και ψιλό γαζί.
    Εμείς πάντως δεν γνωρίζουμε πολλούς στον ευρύτερο περίγυρό μας να "έφαγαν" λεφτά από εξοπλισμούς, ολυμπιακούς παραολυμπιακούς, δρόμους, αεροδρόμια, Ζήμενς και δεν συμμαζεύεται.
    Αν θελήσουμε να σταθούμε αυτοκριτικά εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε.
    Το δόγμα "μαζί τα φάγαμε",το οποίο μάλλον σ' έχει επηρεάσει, ισχύει για την ευγενή τάξη των αρχιλαμογίων, λαμογίων, υπολαμογίων και ανθυπολαμογίων που με το ζόρι καλύπτουν το 15% του πληθυσμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόχεις το συνήθειο να πηδάς σε αυθαίρετα συμπεράσματα και σε υποκειμενικούς χαρακτηρισμούς ( συνήθως απαξιωτικούς) τρίτων έστω και κατά προσέγγιση. Έστω αν θεωρείς τον ΄ευρύτερο περίγυρό σου , τον ομφαλό της Ελλάδας λοιπόν, από τους πολλούς ασφαλώς θα ψυχανεμίζεσαι μερικούς. Κι αν έστω με το ζόρι τα λαμόγια σ΄όλη την κλίμακα όπως σωστά τα διαβαθμίζεις ,είναι το 10-15% των ενηλίκων Ελλήνων ,τότε φτάνουν και περισσεύουν για να μας τους καθίζουν στις καρέκλες Εξουσίας. Ο πρώην ΚΟΥΚΟΥΕΣ και πρωτοξάδελφος της ευρύτερης αριστερής (;) Οικογένειας, Θόδωρος Πάγκαλος δεν χρειάζεται να δηλώσει οτι ΄μαζί΄ τα φάγαμε. Φαίνεται από μόνο του...
    Η αυτοκριτική πάντως δεν γίνεται με μια μονοκονδυλιά και τεντωμένο τον δείκτη του χεριού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήταν προτιμότερο αντί να εκτίθεσαι υποπίπτοντας στα όσα εισαγωγικά μας καταμαρτυρείς, να παραθέτεις για κάθε θέμα που αναδεικνύουμε τον αντίλογό σου, ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, χωρίς αξιωματικές προκαταλήψεις θετικές ή αρνητικές για πρόσωπα και πράγματα!
    Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να κομίσεις κάτι στο δημόσιο διάλογο, πέρα από κούφιους εξυπνακισμούς και ασύνδετους λεκτικούς ακροβατισμούς.
    Ζητάμε ταπεινά συγνώμη που θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να απευθύνουμε έπαινο στο ΚΚΕ, κάτι το οποίο προφανώς σε "χάλασε"...
    Πάντως κάτι κερδίσαμε σε γνώση τουλάχιστον επί γεωγραφικών θεμάτων, αφού έγινε επαναπροσδιορισμός του "ομφαλού της γης", και πλέον ξεκάθαρα αποδεικνύεται πως είσαι ΕΣΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νάσαι καλά να χαίρεσαι τον διάλογο με υψηλή ανδρεναλίνη. Το ΚΚΕ καθόλου δεν με ΄χάλασε΄. Αντίθετα το θεωρώ το ζύγι, το αντίβαρο στην πολιτική ζυγαριά της κοινωνίας για να μην γέρνει μονόμπαντα με το άχθος του νεοφιλευθερισμού και του γιαλαντζί σοσιαλισμού. Άλλους ,που σίγουρα γνωρίζεις, το ΚΚΕ τους ΄χάλασε΄. Εκείνους που από αυτό ξεκίνησαν , το έφτυσαν με ή χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς και πήγαν λίγο παραπέρα..και εκεί έμειναν στην μοναξιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νάσαι και συ καλά να χαίρεσαι τις παρεμβάσεις σου στα κείμενά μας. Παρεμβάσεις που εξακολουθούν να προσανατολίζονται όχι στο πεδίο των απόψεων, αλλά στο πεδίο των κούφιων εξυπνακισμών, διαδικασία στην οποία όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε!
    Όσον αφορά τα του ΚΚΕ και τους ανθρώπους που για διαφόρους λόγους διαφώνησαν και αποχώρησαν, άστο καλύτερα το θέμα, δεν το κατέχεις!
    Μπορεί το ΚΚΕ να δικαιώθηκε στο συγκεκριμένο θέμα που θίξαμε, έχει όμως πολλά "ιστορικά βαρύδια" στη καμπούρα του για τα οποία κάποια στιγμή ίσως τολμήσει την αυτοκριτική του!
    Ζήσε εσύ στη φαντασιακή κοσμοπλημμύρα του ΕΓΩ σου και άσε εκείνους στην ασφάλεια της μοναξιάς τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να ξεκαθαρίσω μιά κι΄έξω την θέση μου. Παρεμβάσεις δεν διανοούμαι ποτέ να κάνω. Την γνώμη μου όμως σε ανοιχτό κοινωνικό διάλογο πάντα την διατυπώνω. Αν πάλι ξεπέφτω σε ακροβατισμούς λεκτικούς συνδεδεμένους με εξυπνακισμούς κούφιους, έτσι θα είναι αν έτσι νομίζεις και ζητώ ταπεινά συγγνώμη στους επισκέπτες σου έστω και εαν δεν σχολιάζουν. Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πιστεύεις σta σοβαρά πως το ΚΚΕ έχει πρόταση για έξοδο από την κρίση;μη μας τρελάνετε ρε παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 10:57 είσαι εκτός θέματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή