Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ


 

*Η προέλαση Τραμπ στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει τέτοιο εκνευρισμό στο "βαθύ κράτος", που απώλεσε και το τελευταίο ίχνος ψυχραιμίας που διέθετε.

Η εικόνα γελοιότητας με τις απίθανες κατηγορίες και τις σκηνοθετημένες διώξεις, υπό άλλες, κανονικές συνθήκες, θα είχαν προκαλέσει τεκτονικό κοινωνικό σεισμό στην χώρα της "Δημοκρατίας".

Μια χώρα, η οποία από τον Α' Π.Π. κι εντεύθεν "εξάγει δημοκρατία", είτε με πολιτικά, είτε με στρατιωτικά μέσα σε όλον το πλανήτη, επιδίδεται σ' ένα εσωτερικό όργιο αντιδημοκρατικότητας!!!

Δεν γνωρίζω μέχρι που θα το πάνε, αλλά ψυχανεμίζομαι πως η έσχατη λύση που είναι ένα "ατύχημα" στον Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές, αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για το κατεστημένο της ξεδοντιασμένης υπερδύναμης...

 

*Στο ίδιο έργο θεατές. 

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι στα χαρτιά του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Πάρου, νάσου  κι ο κλώνος του: το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο!

Η πλάκα είναι πως οι αιρετοί μας έχουν πάρει στα σοβαρά τη νέα παπαριά κι επιδίδονται σ΄έναν αγώνα δρόμου για να "σχεδιαστεί το μέλλον του νησιού".

Τίποτα δεν διδάχθηκαν από το πολύ πρόσφατο παρελθόν του Γ.Π.Σ. ...

 

*Μπήκε ο Φλεβάρης κι άρχισαν τα όργανα της ανοησίας.

Κάθε δημοσίευμα που αφορά στην τουριστική περίοδο αναπαράγεται και δημοσιεύεται με πηχυαίους τίτλους από τους εντόπιους ενημερωτάδες. Πρώτη η Πάρος στο τάδε περιοδικό, τρίτη στο δείνα, πέμπτη στο άλλο, κοκ.

Τώρα, αν την ίδια ώρα σε κάποια άλλα από τα εκατοντάδες παρόμοια δημοσιεύματα, τα ίδια νησιά (μεταξύ αυτών κι η Πάρος) που εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα σε ορισμένα εξ αυτών είναι απόντα σε άλλα, αυτό δεν δείχνει να υποψιάζει τους πρόθυμους παπαγάλους.

Τι παπαγάλοι θα ήταν άλλωστε αν διέθεταν κριτική σκέψη;

 

*  Άλλο ένα ζήτημα που σκοπίμως προσπερνιέται, αν και θάπρεπε γι αυτό να λογοδοτήσουν όλοι όσοι διετέλεσαν την τελευταία δεκαετία στην Τ.Α. του νησιού,  είναι και το κόστος του Γ.Π.Σ. Πάρου.

Δηλαδή, έτσι εύκολα πετάμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και πάμε γι άλλα;


*Το τι σαχλαμάρα διακινείται με αφορμή τον θάνατο του λαμόγιου που ακούει στο όνομα Ναβάλνι, δεν περιγράφεται.

Η πλάκα είναι, πως πολιτικοί δημοσιολόγοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι για εσωτερικού ενδιαφέροντος θέματα (βλ. πχ. Έγκλημα Τεμπών) καταφέρονται έναντι οιουδήποτε σπεύδει να κάνει χαρακτηρισμούς, καλώντας τον να περιμένει το πόρισμα των αρμοδίων επιτροπών, στην περίπτωση του (αποδεδειγμένα) Ρώσου πράκτορα της Μ16 έβγαλαν και μάλιστα εξ αποστάσεως, ιατροδικαστικό πόρισμα!!

Δεν συζητάω φυσικά το θέμα της αιτιότητας και κατά πόσο ένας πανίσχυρος Πούτιν, μόνο βλάκας δεν είναι για να προβεί σε μια απολύτως περιττή ειδεχθή πράξη... 

 

*Κάποιος να εξηγήσει στον Κασσελάκη και ακόμη περισσότερο στην Σακελλαροπούλου πως άλλο πράγμα είναι η προσωπική τους θέση (για οποιοδήποτε ζήτημα) και άλλο η τοποθέτηση που απορρέει από τον θεσμικό τους ρόλο.

Ειδικότερα η δεύτερη, η οποία διετέλεσε επικεφαλής του ανωτάτου δικαστηρίου, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική.

Θα μου πείτε, η πρώτη φορά είναι που τάσσεται με το μέρος της μιας αντίδικης πλευράς, στην προκειμένη περίπτωση με το μέρος της Ανωμαλίας; 

 

*Για όσους επιμένουν να προσποιούνται πως δεν κατανοούν τι συμβαίνει γύρω τους:

Την ίδια στιγμή που αφαιρείται η επιμέλεια των παιδιών από πατέρα και μητέρα πολυμελούς οικογένειας παλαιοχριστιανών, με προφανή προβοκάτσια, παραδίδονται τα παιδιά ως οικιακά σκεύη στους πάσης (παρα)φύσεως "γονείς"-συλλέκτες ομόφυλων ζευγαριών. 

 

*Προς μέγα σαλτιμπάγκο: και Α και ΟΥ και Α(ντε) και (γαμησ)ΟΥ!

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου