Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Η ΕΥΡΩΠΗ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ

Ποιος δεν θυμάται την κρίσιμη περίοδο της "διαπραγμάτευσης" Τσίπρα, τους οπαδούς της "Ευρωπαϊκής ιδέας" να επικαλούνται την ανάγκη της παραμονής μας στην Ε.Ε.;

Μάλιστα, προκειμένου να προσδώσουν την απαιτούμενη έμφαση στην απαίτησή τους αυτή, επεσήμαιναν με στόμφο, "θέλουμε περισσότερη Ευρώπη"!

Βέβαια, ποτέ δεν αναρωτήθηκαν -όσοι τουλάχιστον ήταν καλοπροαίρετοι και απλώς αναμασούσαν παπαριές του συρμού- τι ακριβώς εμπεριέχει η συσκευασία "περισσότερη Ευρώπη".

Αφού, λοιπόν οι ινστρούχτορες των Βρυξελλών διέλυσαν με τα απανωτά μνημόνια την Ελληνική οικονομία και προκάλεσαν μια πρωτοφανή κοινωνική κρίση, για εξαμηνιαίες δόσεις της τάξης των 5 και 6 δις, αφού αποδόμησαν τον πρωτογενή τομέα με αδιανόητες αποφάσεις σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο, ήρθαν πάλι χθες και ανακοίνωσαν την ενίσχυση της Ουκρανίας με άλλα 50 δις ευρώ από τις τσέπες ημών των Ευρωπαίων πολιτών!

Αλήθεια, πως αισθάνονται τώρα οι Μενουμευρώπηδες, διαπιστώνοντας πως το μόρφωμα Ε.Ε. δεν έχει καμία σχέση με ουμανιστικά οράματα και υψηλά ιδανικά, με τα οποία, επί σειρά ετών, γαλουχήθηκαν πως αυτή εκπροσωπούσε, για να οδηγηθούν σε όχι μια, αλλά αλλεπάλληλες διαψεύσεις και ν' αποδειχθούν όλα αυτά μια άκρως καταστροφική ουτοπία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου