Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

 Δανείστηκα τον τίτλο από τον Κίπλινγκ, για να τονίσω την εδώ και τουλάχιστον μια 15ετία κοροϊδία που υφιστάμεθα ως πολίτες αυτού του τόπου.

Μια κοροϊδία κι ένα δούλεμα, που, όπως όλα δείχνουν θα έχει και συνέχεια, μιας και το "άφαντο" Γ.Π.Σ. το διαδέχεται το Τ.Π.Σ., χωρίς να γνωρίζει ο μέσος πολίτης ΠΟΥ και ΠΟΤΕ εφαρμόστηκε το πρώτο!!

Θυμίζω: Επί δημαρχίας Ι.Ραγκούση, το Γ.Π.Σ. διαφημίστηκε ως το "σωτήριο εργαλείο" που θα έβαζε μια τάξη στον εν εξελίξει χαμό που όλοι βιώναμε στην Πάρο και υποστηρίχθηκε από το σύνολο των φορέων και οργανώσεων του νησιού.

Υπήρξε μεγάλη διαβούλευση και η όλη διαδικασία εξελίχθηκε μέσα από τρία κλιμακωτά στάδια (Α, Β, Γ Φάση) σε βάθος περίπου πενταετίας.

Όπως έγραφα προ ημερών, ουδείς εκ των αρμοδίων όλο αυτό το διάστημα έκανε τον κόπο να μας ενημερώσει για την τύχη των προβλεπόμενων από το σχέδιο αυτό.

Αντίθετα, το νησί συνέχισε σε μια πορεία άναρχης και άγριας "ανάπτυξης" που ισοπέδωσε και συνεχίζει να ισοπεδώνει το φυσικό (και όχι μόνο) του περιβάλλον.

Έρχονται σήμερα λοιπόν και ξαναυπόσχονται πως όσα προβλέπονταν να κάνει το Γ.Π.Σ. και δεν τα έκανε (γιατί άραγε;) θα τα κάνει με έναν μαγικό τρόπο το διάδοχο Τ.Π.Σ.!

Άδικα δανείστηκα τον τίτλο αυτό;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου