Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Γράμμα στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβολίου

 

Αγαπητοί φίλοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λέω «φίλοι» και το εννοώ γιατί στην Πάρο αυτό το φιλικό κλίμα με συνόδευσε πάντα. Με τους γονείς πολλών από εσάς συνδέθηκα και πολλά επίσης της καθημερινής ζωής μάς βρήκαν μαζί. Δεν νιώθω να έχω αντιπάλους και για το πώς βλέπουμε το μέλλον του νησιού ο καθένας έχει τις απόψεις του.

Περίμενα ότι κάποιοι από εσάς θα έρθουν στην Σάντα Μαρία, θα είναι μέσα στους 300 ανθρώπους που αψήφισαν τη ζέστη και την ταλαιπωρία της μεγάλης απόστασης και ήρθαν. Πώς αφήνατε και σάς ξεπερνούν τα γεγονότα; Δώστε προσοχή στο τι μάς είπε ο επιχειρηματίας εκεί στη μικρή Σάντα Μαρία.

-Είστε παράνομος, δεν έχετε άδεια.

-Το ξέρω!

-Επομένως πρέπει να πάρετε τις πολυθρόνες και να καθαρίσετε την παραλία.

-Ας έρθει η αστυνομία να με πιάσει!

Υπάρχει λοιπόν μια μεγάλη παρανομία και σεις αυτό το αντέχετε; Έπρεπε να έχετε προχωρήσει σε όλα τα ένδικα μέσα και να είναι ήδη ελεύθερη η παραλία αυτή που αποτελεί υγρότοπο και προστατεύεται.

Διεκδικείται ξανά το Δήμο και δεν θέλετε να πείσετε τους Παριανούς ότι είστε κατά της ανομίας και της ασυδοσίας; Χάνετε έτσι τις μάχες. Αφήνετε άλλους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν καταλαβαίνω με ποιο είδος πολιτικής σκέψης κινείστε. Μπροστάρηδες έπρεπε να είστε κι όχι να κρύβεστε.

Πάμε τώρα σε άλλο θέμα. Είμαι γνώστης των θεμάτων της αυτο-διοίκησης από λατρεία στο θεσμό αυτό, τον οποίο και υπηρέτησα με κόστος. Νομαρχιακό Συμβούλιο, Σύμβουλος στην Κοινότητα Λευκών, σύμβουλος στο Νησιωτικό Συμβούλιο. Αν ήθελα να σάς κάνω αντιπολίτευση, είχα και την γνώση και τον τρόπο. Κρατώ πολλά για άλλην ώρα. Έχω απόψεις και τις λέω ξεκάθαρα, δεν βγαίνω έξω να διασπέρνω ζιζάνια και δόντια δράκων. Αντίθετα σάς έδωσα την ευκαιρία να λάβετε μέρος στον αγώνα εναντίον της ανομίας και της πλεονεξίας των πειρατών των ακτών και αντί να την εκμεταλλευτείτε πήρατε αποστάσεις και βάλατε μερικούς ανόητους να μάς προκαλούν. Δεν σας τιμούν οι ανοησίες, η έλλειψη επιχειρημάτων, οι κατηγορίες περί δήθεν προσβολής στον τουρισμό και άλλα φαιδρά. Έπρεπε να είστε επικεφαλής στον αγώνα για την νομιμότητα και να μην κρύβεστε. Εσείς θα χάσετε. Δεν δίνω σημασία σε συκοφαντίες και κουτσομπολιά, αυτά είναι μέσα στην καθημερινότητα, τα αντέχω, από τη δεινή θέση στην οποία έχετε περιέλθει θα μπορούσατε να σωθείτε με έναν ελιγμό. Σας έπιασε έρωτας με τις πολυθρόνες, δεν καταλαβαίνω τίποτα! Κενό πολιτικής σκέψης βλέπω, μικροπολιτική στενόμυαλη και βλαπτική για όλους μας.

Δεν χάθηκαν όλα! Μετά αυτό την μικρή συζήτηση με τον μη νόμιμο επιχειρηματία πάρτε τώρα αμέσως τις αποφάσεις και ελευθερώστε την παραλία με όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα. Αλλιώς θα σάς κατηγορήσουν οι πολίτες πως κλείνετε το μάτι στην παρανομία και στην προσβολή του νησιού από κακούς επιχειρηματίες.

Πάμε τώρα σε μερικούς αριθμούς για περισσότερη περισυλλογή και για το δικό ας συμφέρον. Περιμέναμε 150 ανθρώπους στη Σάντα Μαρία και ήρθαν 300! Λόγω της ζέστης, της μεγάλης απόστασης και του γεγονότος ότι πολλοί είχαν τους δουλειές τους κατακαλόκαιρο δεν περιμέναμε αυτήν την έκρηξη.

Στο κείμενο της πρόσκλησης που απηύθυνα μπήκαν 750 πολίτες και την κοινοποίησαν 1052!

Στη χτεσινή βραδινή ανάρτηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης μέχρι στιγμής (είναι 5 το πρωί) έχουν μπει πάνω από 1.100 άνθρωποι. Να μην αντέχετε να είστε μειοψηφία σ’ αυτές τις ιστορικές στιγμές. Καλέστε την Κτηματική, τον εισαγγελέα, την αστυνομία, ξέρετε τα ένδικα μέσα εσείς καλύτερα από μένα και βάλτε τάξη.

Χρίστος Γεωργούσης, φίλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου