Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

* Όσο πλησιάζουμε στην τουριστική περίοδο, εντείνονται οι προετοιμασίες των εποχικών καταστημάτων και συναφών επιχειρήσεων.

Μαζί με αυτές, εντείνονται και πληθαίνουν οι αυθαιρεσίες επί του δημόσιου χώρου.

Κατά τ' άλλα οι δημοτικοί μας άρχοντες απεύχονται την περίπτωση να γίνουμε...Μύκονος!

 

*Τις προάλλες έδινα συχαρίκια στους αρμόδιους για την επούλωση των πληγών στο οδικό δίκτυο της νότιας Πάρου.

Σκατά στο στόμα μου! Χθες διαπίστωσα, πως από το ύψος του Άσπρου Χωριού προς την Μάρπισσα, ο δρόμος εξακολουθεί να είναι πεδίο βολής.

Έχασα μάλιστα κι ένα τάσι από πέσιμο σε κάποιον από τους κρατήρες (ναι, ναι κρατήρες, όχι λακούβες).

Εύλογα αναρωτήθηκε η γυναίκα μου:μα καλά ο Μάρκος κάθε μέρα περνάει από δω, γιατί δεν κάνει κάτι;

Τι ν' απαντήσω τώρα εγώ;

 

*Όποιος πιστεύει πως μπορεί η αφετηρία των λεωφορείων να βγει εκτός της ευρύτερης περιοχής του λιμανιού, μάλλον δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Ή τουλάχιστον αγνοεί τις ανάγκες και την άποψη του κόσμου.

Αυτό μου έλεγαν εποχικοί κάτοικοι της Αλυκής, όταν κατεβαίνοντας από το πλοίο προχθές, κοντοστάθηκαν ν' ανταλλάξουμε δυο κουβέντες στο ποδάρι. 

 

*Και μια κι αναφέρθηκα στα λεωφορεία, σκέφθηκα τον μαύρο χαμό που ήδη γίνεται με τα ενοικιαζόμενα τροχοφόρα κάθε είδους.

Κανείς δεν τολμά να ζητήσει και να επιβάλει την απομάκρυνσή τους από την ευρύτερη λιμενική ζώνη.

 Ως γνωστόν, νομικά τουλάχιστον, είναι πανεύκολο, πολιτικά όμως, άστα να πάνε!! 

 

*Αλήθεια, γνωρίζουν οι Αρνητές του νοσοκομείου τον ακριβή αριθμό των Παριανών που επισκέπτονται τα γειτονικά μας νοσοκομεία, ειδικότερα εκείνο της Νάξου;

Είμαι σίγουρος πως όχι, όπως δεν γνωρίζουν και τι παροχές προσφέρει αυτό κι ας τ' απαξιώνουν σε κάθε ευκαιρία. 

Ας κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν αν είναι ευχαριστημένοι από το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών Παριανοί και Ναξιώτες (χρήστες των υπηρεσιών αυτών κι από άλλα νησιά όπως Αμοργός, Κουφονήσια, Ίος, κλπ) και μετά να ρίχνουν βολές κατά ριπάς στην πρόταση ν' αποκτήσει και το νησί μας κάτι ανάλογο. 


*Το δημοτικό σχολείο της Αγκαιριάς περιμένει εδώ και 22 χρόνια την ώρα και την στιγμή που κάποια δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου που ν' ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας.

Δυστυχώς, όλοι όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενεπλάκησαν στα αυτοδιοικητικά, καθώς και οι φορείς (πχ Σύλλογος Γονέων) αδράνησαν, παρά την επιτυχία της λειτουργικής αναβάθμισης που επετεύχθη το 2001 και άνοιγε τον δρόμο για ένα κτίριο αντάξιο στις προσδοκίες και τις ανάγκες των παιδιών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου