Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ....

Σε κάθε ευκαιρία ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται στην Ιστορία, αποβλέποντας στο να τρομάξει τους "κακούς" και αδιόρθωτους Έλληνες, οι οποίοι δεν διδάχθηκαν -υποτίθεται- τίποτα από αυτήν.

.Όπως πολλές φορές έχω ισχυριστεί, ο ντεμέκ σουλτάνος μάλλον δεν ξέρει να διαβάζει, αν δεν αγνοεί παντελώς την πραγματική ιστορία, ιδιαίτερα το κομμάτια της που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Έτσι, πέρα από τις αχαρακτήριστες επιλογές της Ελληνικής πλευράς (η αυτοκαταστροφή σε όλο της το τραγικό μεγαλείο) η "νίκη" των Τούρκων το 1922 δεν οφείλεται στην ικανότητα, στο αξιόμαχο, ή την υπεροχή  του τουρκικού έναντι του Ελληνικού στρατού, αλλά εξίσου με αυτές (τις Ελληνικές αποφάσεις) στην συντονισμένη υποστήριξη των Μεγάλων Δυνάμεων με πρώτη και καλύτερη την Γαλλία!

Την Γαλλία που βρίζει καθημερινά σχεδόν ο τούρκος πρόεδρος, αντί να την ευγνωμονεί!

Ο ισχυρισμός "τους ρίξαμε στη θάλασσα", εννοώντας τους Έλληνες στρατιώτες, είναι άλλο ένα προπαγανδιστικό καραμπινάτο ψέμα, αφού οι Έλληνες που "έπεσαν στη θάλασσα" ήταν  άμαχοι, γέροι και γυναικόπεδα τους οποίους βίαζαν και έσφαζαν τα ανδρεία και περήφανα τουρκικά στίφη!

Και μόνο το γεγονός πως δύο συντάγματα (κυριότερα αυτό του Πλαστήρα) έσπαγαν πλάκα απέναντι σε 10 τουρκικές μεραρχίες κατά την οπισθοχώρηση* και αν είχαν διαφορετικές εντολές θα μπορούσαν από μόνα τους να κρατήσουν την χερσόνησο της Ερυθραίας, δείχνει το επίπεδο του "νικηφόρου" τουρκικού στρατού.

Διάβασε λοιπόν τα αρχεία του κράτους σου, διάβασε τα απομνημονεύματα του Κεμάλ, και μετά τα ξαναλέμε ντεμέκ σουλτάνε...

 

  * ποτέ δεν μπόρεσε να πιστέψει ο Κεμάλ την εντολή για οπισθοχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων ενώ νικούσαν στο Κάλε Γκρότο και είχε σχεδόν εκδώσει την διαταγή γενικής οπισθοχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων. Ήταν τα δέκα λεπτά που έκριναν την Ιστορία... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου