Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Διασωληνωμένα μυαλά...

Το έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή:
Πιστεύω πως η περίπτωση του covid-19 είναι πολύ σοβαρή για να την πάρουμε αψήφιστα.
Όμως, μια σοβαρή κατάσταση απαιτεί και σοβαρούς χειρισμούς.
Τοπικά, εθνικά, παγκόσμια!
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, τόσο η (κρατούσα) επιστημονική αντιμετώπιση, όσο και η πολιτική διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μόνο από σοβαρότητα δεν χαρακτηρίζεται.
Οι παλινωδίες και οι αυτοαναιρέσεις των ειδικών σε κρίσιμα ερωτήματα των πολιτών, κλονίζουν και υποσκάπτουν το κύρος τους.
Αρχικά παρακολουθούσαν αμήχανοι την εξέλιξη της πανδημίας στην Κίνα και δεν προέβησαν στον άμεσο περιορισμό και στην ακύρωση, έπειτα από λίγες ημέρες, των πτήσεων από και προς τη χώρα αυτή.
Αντίθετα, συνέχισαν να ταξιδεύουν αποστολές τουριστικών αντιπροσώπων μας για τις εκθέσεις του Πεκίνου μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου!
Μετά ανακοίνωσαν τα πρώτα μέτρα.
Έτσι ξεκινήσαμε με κλείσιμο των σχολείων, την ίδια ώρα που μας έλεγαν πως οι μικρές ηλικίες κινδυνεύουν από καθόλου έως πολύ λίγο.
Οι καφετέριες ωστόσο έμειναν ανοικτές και λειτούργησαν σαν υποκατάστατα των σχολείων. Έκριναν πως το περιβάλλον εκεί ήταν αντισηπτικό.
Στη συνέχεια έκλεισαν τα βιβλιοπωλεία, τα ρουχάδικα, τα παπουτσάδικα κλπ και επέτρεψαν να παραμείνουν ανοικτά τα s/m, όπου η συγκέντρωση πελατών είναι τεράστια και δύσκολα μπορεί να μπει σε καλούπια.
Και εκεί το περιβάλλον φαίνεται πως καταπολεμά τον ιό.
Άφησαν να εκδράμει ένα τεράστιο κύμα έντρομων ανθρώπων προς τα νησιά και την επαρχία, και σκέφθηκαν ένα μήνα μετά να πάρουν αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, όταν πλέον
είχε γίνει η όποια διασπορά.
Για μεγάλο διάστημα συνιστούσαν στο κοινό να μην φοράει μάσκες, κάποιοι μάλιστα ειδικοί απεφάνθησαν πως ήταν χειρότερη επιλογή!
Πρόσφατα κατέληξαν πως είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προφύλαξης.
Σε σχέση με τα μέτρα, η έμφαση δίνεται όχι στην ουσία, αλλά στη γραφειοκρατία.
Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι αν θέτεις σε κίνδυνο την κοινωνία, αλλά αν διαθέτεις τα νομιμοποιητικά(;;) έγγραφα για να κινηθείς.
Εκεί που το τερμάτισαν ήταν με ανεκδιήγητα "μέτρα" όπως π.χ. η απαγόρευση του ψαροντούφεκου!!
 
Όλα δείχνουν πως η προσέγγιση επιστημόνων και πολιτικών δεν υπακούει σε κανένα κανόνα λογικής.
Όλα δείχνουν πως στοχεύουν σε διασωληνωμένα μυαλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου