Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ε π ι κ ρ ά ν θ η (δις) ο Χριστός και η Ανθρωπότητα

Μετά από 2500 χρόνια περίπου, δυστυχώς, για 2η φορά ο Ιησούς Χριστός επικράνθη! Μαζί, με το σύνολο της ανθρωπότητας στο βωμό της παγκόσμιας κοινωνικής αναμόχλευσης (κοινώς ήπιας ανθρώπινης ηλικιακής εκκαθάρισης) και στην Ανοσία της Αγέλης με την πρόφαση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, μετά της αυτοενοχοποίησης.

Σε μια εποχή, που ελέω της ψηφιακής τεχνολογίας, οι αποστάσεις έχουν μικρύνει και η ταχύτητα διάχυσης της πληροφορίας είναι καταιγιστική. Ανεξαρτήτως, εγκυρότητας ή μη βλ. Fake News. Ξαφνικά, δημιουργείται παγκοσμίως, ένας υγειονομικός ολοκληρωτισμός που «ενδιαφέρεται» για την υγεία του κάθε ανθρώπου πάνω στην γη….. στο σύνολο του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα πλαίσια της  επιβίωσης της ανθρωπότητας που υποτίθεται ότι, απειλείται από τη θανατηφόρο νόσο COVID-19, εξήγγειλε μέτρα και από το «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν» φτάσαμε στο «Φοβού τον πλησίον σου ως εαυτόν». Αλήθεια από ποιους διοικείται ή ελέγχεται ο World Health Organization?

Επικράνθη, η ανθρωπότητα από την ιδιότυπη παγκόσμια υποκρισία και παράκρουση. Με το παράδοξο από την τρέχουσα υγειονομική κρίση, να είναι ότι, οι ειδικοί επιστήμονες -μικροβιολόγοι, επιδημιολόγοι, μοριακοί βιολόγοι, λοιμωξιολόγοι- δεν είναι σε θέση να προβλέψουν σχεδόν τίποτα για τη διάδοση και την εξέλιξη ή την δυναμική της νόσου COVID-19.

Ενώ, οι «ειδικοί» χρηματιστηρίων ή διαμορφωτές του παγκόσμιου οικονομικού σχεδιασμού και της πλανητικής επικοινωνιακής διαχείρισης της νέας ιογενούς κρίσης, που δεν υπόκεινται στους επιστημονικούς περιορισμούς, στις γνωστικές αβεβαιότητες ή στους ηθικοπολιτικούς φραγμούς των επιστημόνων προβλέπουν τα μελλούμενα. Μπορούν, με γοητευτική άνεση και ευκολία, να αποτιμούν λεπτομερώς και να προαποφασίζουν για την καταστροφική επίδραση στην οικονομία, στις τοπικές ή διεθνείς εργασιακές σχέσεις και ευρύτερα στην ανθρώπινη κοινωνική ζωή της «έκτακτης» πλανητικής καραντίνας που τείνει να γίνει μόνιμη ή εκ περιτροπής για λόγους... ανευθυνοϋπευθυνότητας της δημόσιας υγείας. Συνεπώς, μένουμε σπίτι, ως δυνητικοί μελλοθάνατοι ή θεραπεύσιμοι και υγιείς??

Επικράνθη και ο Ιησούς Χριστός ο οποίος εκ της γεννήσεως ήταν διωκόμενος, συνελήφθη, «δικάσθηκε», χλευάστηκε, φραγγελώθηκε, σταυρώθηκε ως την υπέρτατη θυσία για την σωτηρία της ανθρωπότητας. Η ανθρωπότητα οποία έμεινε σπίτι….. με την διαχρονική ανάμνηση των παθών του Ιησού!!!   Ο Ιησούς ο οποίος, θεράπευσε, λεπρούς, τυφλούς, αναπήρους σε εποχές που οι πανδημίες, ήταν συνηθισμένες και τα μέσα πενιχρά έως ανύπαρκτα μηδαμινά….. και καλά Εκείνος ήταν Θεανθρωπος είχε ανοσία! Οι Μαθητές Του με τόσες αγκαλιές και κοινωνικές εκδηλωτικές σχέσεις πως και δεν αρρωστούσαν? ή δεν πέθαναν από αυτοάνοσες, μεταδιδόμενες ανίατες ασθένειες, αλλά έπρεπε να διωχθούν και να μαρτυρήσουν στο Όνομα Του?

Διερωτώμαι, στην απαρχή της οικονομικής κρίσης που και εκεί θωρακισμένη ήταν η χώρα μας! Γιατί, στα τότε διαγγέλματα δεν εφαρμόστηκε με κρατική ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, η «Ανοσία της Οικονομίας» ενώ την ίδια στιγμή είχαμε συντεταγμένη χρεοκοπία και με εκθετική ανάλυση είχαμε λουκέτα, ανεργία, αυτοκτονίες, υποθήκες, άστεγους, κατασχέσεις ακινήτων και όλα τα μικροοικονομικά υποκείμενα νοσήματα, τα οποία μέχρι σήμερα είναι μεταδιδόμενα??

Έχουν αντιληφθεί, οι φωστήρες της πολιτικής παγκοσμιοποίησης και του €,  αυτού του ιδιότυπου ρατσισμού και της καραντίνας, πως θα διαμορφωθούν αυτές οι εξ αποστάσεως ανθρώπινες κοινωνικές σχέσεις? Οι εξ αποστάσεως ή ανέπαφες σχέσεις, σημαίνει ανθρώπινη επικοινωνία στο 1,5m άνευ χειραψίας, χειροφιλήματος, αγκαλιάς, έρωτα, συνύπαρξης εθνότητας, φυλής, κοινωνικής ομάδας  κλπ.

Για να υπάρξουν αυτές οι ανθρώπινες σχέσεις, θα πρέπει να φιλιόμαστε στον καθρέφτη, στην οθόνη, να γοητευόμαστε, να γευόμαστε την Αγάπη, την Αγκαλιά την Αποδοχή (τα 3 Α των ψυχολόγων!) των Γονιών μας (κατάκοιτων ή μη), τον ερωτά μας, των παιδιών μας, των φίλων μας, των γνωστών μας…..  με likeς, με emoji, με ιδεογράμματα, με απομακρυσμένες ψηφιακές συνδέσεις θα ψηλαφίζουμε τις οθόνες της τεχνολογίας……

Οι αθλητικές δραστηριότητες και ο πολιτισμός  θα επαναπροσδιοριστεί? Συγκεκριμένα :
  • O ατομικός αθλητισμός θα τηρεί τις αποστάσεις του 1.5m…..στα αποδυτήρια θα εισέρχονται ανά προτεραιότητα επιτυχιών.
  • Στα ομαδικά αθλήματα, θα παίζεται άμυνα εξ αποστάσεις 1.5m (με τα μάτια!), άρα ξεχνάμε τον man to man, τα συστήματα ζώνης θα έχουν την τιμητική τους εκ μακρωθεν πάντα…… δηλαδή ο Ματζικ ως φορέας του AIDS ήταν πολυτέλεια στο NBA….. ο Μεσι και Ρονάλντο θα εκτελούν μόνο φάουλ και πέναλτι?
  • Διασώζονται, το volley, squash (αν δεν βαράμε το κεφάλι μας στο τοίχο!), το τένις, το πινγκ πονγκ
  • Εξαφανίζονται η πάλη, το καράτε, η πυγμαχία κλπ
  • Στο θέατρο θα έχουμε μονόπρακτα, μονολόγους και διαλόγους εξ αποστάσεως κάτω το 10 ατόμων
  • Στην μουσική, οι μουσικοί και δημιουργοί θα δίνουν παραστάσεις-συναυλίες μέσω παράλληλων απομακρυσμένων συνδέσεων, όλα αυτά ανέπαφα με το κοινό τους….

    Συμπερασματικά, για να μην το χάσουμε ως ανθρωπότητα, «το μένουμε σπίτι» είναι για να δημιουργήσουμε την ζωή και να αναπαυόμαστε από την μη αδράνεια της καθημερινότητας μας. Το εμείς είναι το ευ ζην, το συνυπάρχειν των μη αδρανούντων ανθρώπων, η πηγή Δημιουργίας, Έμπνευσης και Αποδοχής του συνανθρώπου, στο συνάνθρωπο. Άρρηκτα δεμένος με την σχέση του με το φυσικό περιβάλλον (στεριά, θάλασσα, ουρανός) με τα ήθη, τα έθιμα, τα ιδανικά, η  θρησκεία, η πατρίδα το έθνος….. και η Ελλάδα μας δεν χρειάζεται Παγκόσμιους ΔιαΚυβερνήτες και Μεσσίες.

    Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, οι αρετές σχετίζονται με την ανθρώπινη δραστηριότητα, η κατάταξη τους θα πρέπει να γίνει με βάση το πόσες είναι οι βασικές ανθρώπινες δραστηριότητες. Δυο, είναι οι βασικές ανθρώπινες δραστηριότητες: η Λογική και η δραστηριότητα που συμμορφώνεται με τη Λογική. Η πρώτη αντιστοιχεί με τη διανοητική ενέργεια και η δεύτερη με την ηθική βούληση. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Για τον μοναχικό άνθρωπο, η ζωή είναι δύσκολη, γιατί δεν είναι εύκολο μένοντας µόνος να βρίσκεται κανείς σε συνεχή δράση. Μαζί µε άλλους όμως αυτό είναι πολύ πιο εύκολο. Είναι φανερό ότι η πόλις είναι κάτι το φυσικό, και ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του πολιτικό ζώο»

    Ο Διαχρονικός, Αέναος, Παθιασμένος, Μαχητής, Αγωνιστής της ζωής ο Μίκης Μας (Θεοδωράκης) αναφέρει, τα κάτωθι: «Με απασχολούσε πέρα από τη μουσική, η μεταφυσική, η θρησκεία και η φιλοσοφία. Συνειδητοποιούσα ότι, είμαι ένα απειροελάχιστο όμως ενεργητικό μόριο του Σύμπαντος, αφού έχω την ιδιότητα να αντανακλώ δημιουργικά το Νόμο της Συμπαντικής Αρμονίας και επομένως να συμμετέχω για όσο διάστημα θα υπάρχω σ αυτήν την αέναη κίνηση του διαρκούς αρμονικού γίγνεσθαι»

    Εν κατακλείδι, σε αυτές τις εξαιρετικές στιγμές και συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, φρόνιμο είναι να αναζητήσουμε την προσωπική μας Ανάσταση και Δύναμη  για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα της καραντίνας, τόσο στην ύπαιθρο όσο και στις πόλεις. Διότι, η Έξοδος από την Καραντίνα θα πρέπει να μας βρει, με το Εμείς εκ του σύνεγγυς και όχι με το Εγώ και εξ αποστάσεως.

    Η Γη της Επαγγελίας των ανθρώπων είναι, οι ανθρώπινες κοινωνικές σχέσεις και η συνύπαρξη των ομοεθνών, που συντηρούν και διαμορφώνουν Ήθη, Έθιμα, Ιδανικά, Πατρίδα, Θρησκεία, Ιστορία και Έθνος. Είναι, μεγάλο λάθος, να αποξενωθεί, η εκάστοτε κοινωνία στην τρομοκρατία, στην καχυποψία, στον φόβο και στην ανασφάλεια. Ελέω ενός ιδιότυπου ρατσισμού και μιας ασθένειας που ένεκα των ελλείψεων υγείας και περίθαλψης, αναδείχθηκε περισσότερο, από τις 10 πληγές του Φαραώ, της Λέπρας, της Χολέρας μέχρι HIV / AIDS,Η1ΝΙ κλπ

    Εξαιτίας, ενός αόρατου εχθρού που πιστεύω ότι, είχε ελεγχόμενη Γένεσης, Αφετηρία και Προορισμό στην σύγχρονη Παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που ζούμε….. με τις τεχνολογικές και ψηφιακές επικοινωνίες και μοντέλα παρακολούθησης των δεδομένων εξάπλωσης…. ο πανδαματωρ χρόνος θα μας το αποδείξει

    «Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας»  (Το ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο) Αριστοτέλης

    Χ ρ ι σ τ ό ς    Α ν έ σ τ η

    Γιωργος Ε. Δεκάριστος
    Οικονομολόγος-Λογιστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου