Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Σκάσε και ΜΗ κολύμπα!

Σωστή ψυχρολουσία είναι για τους χειμερινούς κολυμβητές η απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος που απαγορεύει το κολύμπι στη θάλασσας και το ψαροντούφεκο! Με άλλα λόγια το κολύμπι –ιδίως τώρα που οι θερμοκρασίες των νερών είναι  πολύ χαμηλές– δεν θεωρείται άσκηση αλλά αιτία συνωστισμού και άρα μετάδοσης του κορονοϊκού.




Το κολύμπι στη θάλασσα τον χειμώνα είναι μια από τις πιο υγιεινές και λαϊκές μορφές άσκησης, καθώς είναι προσιτό σε όσους κατοικούν σχετικά κοντά σε κάποια παραλία. Ποτέ δεν είδαμε μες στο χειμώνα μια παραλία με «συνωστισμένους» κολυμβητές! Μόνο στα κεφάλια αυτών που πήραν την παράλογη αυτή απόφαση παρατηρείται συνωστισμός αυταρχισμού και ανοησίας. Και μόνο η σύνταξη της απαγόρευσης με την οποία απαγορεύεται «η λήψη θαλάσσιου λουτρού» δείχνει τον πρωτογονισμό της σκέψης τους. Και αναρωτιέται κανείς ποιοι επιστήμονες γνωμοδότησαν ώστε να ληφθεί αυτό το μέτρο. Εκτός και αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο μέσος Έλληνας μπορεί να κολυμπά στην ιδιωτική πισίνα του, καθώς όλες τα δημοτικά κολυμβητήρια είναι κλειστά (κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί λογικό).
Μορφή ψυχολογικού πολέμου είναι αυτή η απαγόρευση. Και εδώ ο «αόρατος εχθρός» δεν είναι ο κορονοϊός αλλά ο ίδιος ο λαός στον οποίο η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τη συνήθεια της υποταγής ακόμα και σε παράλογους κανονισμούς
Αναρωτιέται κανείς μήπως η κυβέρνηση διατάξει την απαγόρευση της μετάδοσης των τραγουδιών των «Χειμερινών Κολυμβητών» -έτσι, για να μην μας μπαίνουν ιδέες.
πηγή:MediΑ Oasis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου