Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Καλά τα αφιερώματα επετειακού χαρακτήρα σε διάφορους ευαίσθητους τομείς της ζωής μας.
Ωστόσο, καλό θα ήταν, όταν κανείς αναφέρεται σε αυτούς, να είναι τουλάχιστον ενήμερος σε σχέση με τα ισχύοντα σήμερα.
'Ετσι αγαπητή συμπολίτισσα, παρά τις όποιες καλές προθέσεις, το αφιέρωμά σου στους 10 υγρότοπους του νησιού δεν ανταποκρίνεται στην ζώσα πραγματικότητα.
Διότι, αν είχες π.χ. επισκεφθεί τα τελευταία 25 χρόνια την Αλυκή,  ή είχες διαβάσει το σχετικό φυλλάδιο του WWF-ΕΛΛΑΣ, θα διαπίστωνες πως ο υγρότοπος της Πίσω Αλυκής έχει ολοσχερώς καταστραφεί, κυρίως από ενέργειες της τοπικής Κοινότητας στη δεκαετία του '90.
Όπως επίσης, συστηματικά υποβαθμίζονται μέχρι τελικής εξαφανίσεως, οι υγρότοποι στην Πούντα με την ανοχή όλων ΜΑΣ (δήμος, επαρχείο, λοιπές αρχές και υπηρεσίες, συλλογικοί φορείς, πολίτες, κοκ).
Και πάει λέγοντας...
Κι εμείς αντί να αντισταθούμε στην καταστροφή με πράξεις, επιδιδόμαστε σε "οικολογική λογοτεχνία"...

*Ότι είμαστε μια χώρα λιγούρηδων και φραγκοφονιάδων (έτσι μας κατάντησαν) είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στο βωμό του τουρισμού, θυσιάζουμε σημαντικά, σημαντικότατα για τη ζωή μας, το παρόν και το μέλλον μας πράγματα, φοβούμενοι μην τυχόν και θιγεί η ιερή αγελάδα της ελληνικής μυθολογίας του 21ου αιώνα.
Ότι θα περιμέναμε να πάρουν την πρωτοβουλία οι κινεζικές αρχές προκειμένου να σταματήσουν οι αφίξεις κινέζων τουριστών στη χώρα μας, εξαιτίας της ραγδαίας μετάδοσης του φονικού ιού, αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Ούτε η ασφάλεια, ούτε η ζωή των πολιτών δεν μετράνε πλέον μπροστά στην αχορταγιά της "τουριστικής ανάπτυξης" και στα αλλεπάλληλα ρεκόρ αφίξεων που πανηγυρίζουν μαζί με τους επιχειρηματίες και διάφορα σούργελα της δημοσιογραφίας και της ανάλυσης.

*Η συζήτηση περί αξιόποινου ή μη των πράξεων των ψευτοεπαναστατών (του τσιμεντόλιθου) της Αθήνας, έχει εισέλθει για τα καλά στο χώρο της καλπάζουσας μαλακίας.
Είναι πραγματικά εξωφρενικό να ακούς από στόματα "αριστερών", "μαρξιστών", μαρξιζόντων και λοιπών αμπελοφιλοσοφούντων, κουβέντες του τύπου: "είναι πολιτικές πράξεις", "είναι κοινωνικοί αγώνες", "είναι αντισυστημική δράση", "είναι αντιεξουσιαστική πρόταση" κλπ κλπ κλπ.
Δεν γνωρίζω σε ποιους καινοφανείς φιλοσόφους-θεωρητικούς της κοινωνικής εξέγερσης εδράζονται ιδεολογικά όλες αυτές οι παρλαπίπες των συνηγόρων υπεράσπισης του κοινού εγκλήματος.
Ένα είναι σίγουρο: Κανείς μα κανείς από τους θεωρητικούς του μαρξισμού, του τροτσκισμού, του μαοϊσμού και του αναρχισμού δεν καθαγιάζει την άσκηση τόσο δυσανάλογης και μισάνθρωπης βιας.
Ακόμη κι όταν αυτή εκδηλώνεται σε βάρος ανθρώπων που στελεχώνουν τα σώματα ασφαλείας του καθεστώτος...

*Ευτυχώς που υπάρχουν και οι πίτες και κάποιοι "αόρατοι" πολιτικοί μας εκπρόσωποι θα δώσουν το παρόν στα τοπικά δρώμενα.
Είπαμε: δώσε κρασοουζοκατανύξεις, καναπεδάκια, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια και όλα τα εις -άκια και πάρε την ψυχή τους.
Γιατί κατά τα άλλα, από πολιτική σκέψη και παρέμβαση, ας μην το θίξουμε καλύτερα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου