Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ;



Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύθηκε σήμερα στην Ωραία Πάρο του φίλου Κ.Αργουζή συνοδευόμενη από τη δική του κραυγή απόγνωσης για το πασιφανέστατο και πανθομολογούμενο χάλι.
Η εικόνα όμως αυτή δεν προέκυψε τυχαία.
Δεν φταίει η ειμαρμένη για την απαράδεκτη εικόνα της πρωτεύουσας του νησιού.
Δεν φταίει το κισμέτ για το μπάχαλο που παρουσιάζει η Παροικία.
Επιτέλους ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Δεν χρειάζεται εξεζητημένη γνώση της τοπικής μας ιστορίας για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι ευθύνες πέφτουν στις πλάτες όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο γιατί απλούστατα αυτή η εικόνα υπήρξε ..ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ!!
Όσο κι αν εκ των υστέρων θρηνούμε και αναζητούμε πολιτικά εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσουμε την κακοδαιμονία. 
Και να ζητούμε ανέφικτες ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ λύσεις...
Ακόμη πιο μεγάλες Ευθύνες φέρουν ειδικότερα, όλες οι πολιτικές ηγεσίες σε αυτοδιοικητικό και κομματικό επίπεδο που διετέλεσαν τις κρίσιμες δεκαετίες που έπρεπε να παρθούν οι ζωτικές αποφάσεις και να γίνουν οι σωστές επιλογές.
Που δυστυχώς δεν έγιναν..
Θυμίζω, πως η πρότασή μου να μεταφερθεί το λιμάνι (επιβατικό και εμπορικό) της Παροικίας σε άλλη τοποθεσία, έχει διατυπωθεί (και καταγραφεί) ήδη από το 1988, γεγονός που επέσυρε πλεόνασμα ειρωνείας και απαξίωσης στο πρόσωπό μου, αλλά ήταν τα συμφέροντα μικρής ομάδας επαγγελματιών που δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό.
Θυμίζω επίσης πως ολόκληρη η παροικιώτικη κοινωνία είχε παγιδευτεί την περίοδο 1989-1990 στο ψευτοδίλημμα της προς δυσμάς ή προς ανατολάς επέκτασης του επιβατικού λιμανιού.
(Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες που άλλοτε παρέθεσα σε αυτό εδώ το βήμα).
Καλό θα είναι λοιπόν να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει προηγηθεί μπας και κάποια στιγμή σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη κι επιτέλους βάλουμε μυαλό σ' αυτόν εδώ τον τόπο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου