Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ

*Πέσανε από τα σύννεφα οι εν τη νήσω και πόλει ταύτη δημοσιολογούντες με την καταγγελία Γ.Μπαρμπαρίγου -κοινοτάρχη Νάουσας- για την παράνομη ιδιωτική ασφαλτόστρωση στην περιοχή απέναντι από το Φιλίζι.
Λες κι αυτό συνιστά πρωτοτυπία, λες και ήταν η πρώτη ή θα είναι η τελευταία φορά.
Βλέπετε το ρόλο του ενοχλητικού επί μονίμου βάσεως στο νησί τον χρεώνεται αυτό εδώ το ιστολόγιο, αφού σταθερά και ακαταπόνητα καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της αυθαιρεσίας όπου αυτή εκδηλώνεται.
Όταν όλοι οι άλλοι, όλα αυτά τα χρόνια τραγουδούσαν και τραγουδάνε ακόμη "γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο κόσμος πατέρα;"...

* Η παραίτηση Ρούσσου είναι η τρίτη κατά σειρά που καταγράφεται στην πλειοψηφούσα παράταξη.
Κάτι μου λέει πως μέχρι τις εκλογές θα υπάρξει και τέταρτη, αλλά αυτό δεν είναι το ουσιώδες, δεν είναι κατά τη γνώμη μου καν σημαντικό.
Το ουσιώδες είναι η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και το σκεπτικό βάσει του οποίου συμμετέχουν πολλοί συμπολίτες στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι.
Δυστυχώς  κυριάρχα στοιχεία εξακολουθούν να είναι τα κολλητιλίκια, οι κουμπαριές, οι δοσοληψίες και άλλα παρεμεφερή.
Γι αυτό κιόλας επιδεικνύεται μια ασυγχώρητα υποτιμητική στάση σε σχέση με την τεράστια ΕΥΘΥΝΗ που εθελοντικά κι αυτόκλητα υποτίθεται αναλαμβάνουν...

*"Άκρα του τάφου σιωπή" από το μέτωπο των ανεμογεννητριών.
Κάτι η κόπωση κάτι οι δικονομικές ντρίπλες, οι ηγούμενοι του τοπικού κινήματος έχουν καιρό να βγούνε στο κουρμπέτι.
Την ίδια ώρα εμένα κάτι με τρώει μέσα μου πως θα βγει προφητικός ο κ.Δημήτρης Σκαραμαγκάς σχετικά με τις δημόσια εκφρασμένες προειδοποιήσεις του.
Και ο κυρ Δημήτρης δεν είναι κανένας τυχαίος.
Ούτε απλά ένας γνώστης του αντικειμένου.
Συνάμα διαθέτει και Σοφία, χάρισμα σπανιότατο στο νησί μας...

*Θα το ξαναπώ κι ας ενοχλήσω μερικούς φίλους για πολλοστή φορά:
όταν το νησί δεν εξασφαλίζει ικανοποιητικό επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας και σχεδόν καθημερινά τα καραβάκια προβαίνουν σε διακομιδές ασθενών και τραυματιών στη Σύρο, τότε το να προτάσσεις διεκδικήσεις για αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, παραπέμπει στην γνωστή ρήση της Μ.Αντουανέτας:"αφού δεν έχετε να φάτε ψωμί, φάτε παντεσπάνι"...

*Η φοβερή ξηρασία που μας ενέσκηψε, δεν έχει καταφέρει ακόμη να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των αρμοδίων για τη λήψη έκτακτων μέτρων.
Κι όχι μόνον αυτό, αλλά η σπατάλη του πολύτιμου νερού συνεχίζεται απρόσκοπτα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες -κυρίως της εστίασης- που χρησιμοποιούν το λάστιχο προκειμένου να πλένουν κάθε τρεις και λίγο τραπεζοκαθίσματα, πέργκολες, αυλές και δρόμους μπροστά από τα καταστήματά τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου