Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Πόσο κάθαρμα μπορεί να γίνει ένας πολιτικός στις μέρες μας;

Πάνω από 80 χώρες καταδικάζουν με φρίκη και αποτροπιασμό την στρατιωτική δράση του Ισραήλ εναντίον αμάχων διαδηλωτών. Πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί σε επίπεδο διμερών διπλωματικών σχέσεων εναντίον του Ισραήλ, αλλά και σε επίπεδο διεθνούς κοινότητας.
Πάνω από 20 χώρες απαιτούν τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για να υιοθετηθούν άμεσα μέτρα εναντίον του Ισραήλ. Οι G77 απαιτούν από τον ΟΗΕ να σταλούν έως και δυνάμεις κυανόκρανων στα όρια της Γάζας με το Ισραήλ, αλλά και στη Δυτική Όχθη.
Θλιβερή εξαίρεση μετά τον Πρόεδρο της μαφίας στον Λευκό Οίκο, η Ελλάδα. Είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που μάσησε τα λόγια της και δεν ζήτησε να παρθεί κανένα διπλωματικό ή άλλο μέτρο εναντίον του Ισραήλ. Μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να ρίξει τις ευθύνες για την σφαγή και στις δυο πλευρές. Τόσο στο θύτη, όσο και στο θύμα.
Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την αιματοχυσία από τα πυρά του Ισραήλ κάνει λόγο για «τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών». Προτρέπει φιλολογικά το Ισραήλ «να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας», παρόλα αυτά αναφέρει ότι «η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου