Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ

Επειδή μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση δεν υπάρχει κι επειδή οι φημολογίες δίνουν και παίρνουν ερωτώ: αληθεύουν οι πληροφορίες που φέρουν ως αφορμή/ές για το αιφνιδιαστικό σταμάτημα του λιμενικού έργου της Αλυκής την απουσία δυο βασικών "συστατικών στοιχείων": της έγκρισης της Αρχαιολογικής υπηρεσίας και της ακτομηχανικής μελέτης;
Επιτέλους κάποιος αρμόδιος να απαντήσει υπεύθυνα, γιατί μέχρι σήμερα οργιάζει το "ράδιο-αρβύλα".
Φλομώσαμε πια!



1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Αριστοφάνη,
    Σχετικά με τα παρελκόμενα της έγκρισης (μακροχρόνια αναμονή), έναρξης και διακοπής (επιθυμώ και ελπίζω στιγμιαίας!!) των εργασιών του λιμένα μας (είτε χρήσης για Θαλάσσιο Τουρισμό είτε για Καταφύγιο Αλιέων και συναφών δραστηριοτήτων). Ως απλός παρατηρητής-αναγνώστης εξ αποστάσεως αλλά και ως γνήσιο τέκνο και γέννημα-θρέμμα του χωριού μου, θα αναφερθώ στις διαχρονικές συνήθεις τακτικές του ελληνικού γένους που δυστυχώς παρατηρούνται και σε τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, κάτι που ενοχλεί ή δεν υπάρχουν οι γνώσεις ή δεν υπάρχει η στοιχειώδη ενημέρωση ή η ύπαρξη της είναι ελλιπής ή υπάρχουν μικροπολιτικά καιροσκοπικά ιδιοτελή συμφέροντά.
    Υπάρχουν πάντα, οι γνωστοί-άγνωστοι που εκφράζουν, απόψεις μέσα από τακτικές ανωνυμίας, μην έχοντας το θάρρος της ευθύνης, της επώνυμης γνώμης και θέσης δημιουργώντας κοινωνική σύγχυση και διλλήματα στην σχέση κόστους και ωφέλειας σε κοινωνικό επίπεδο, για ένα δημόσιο έργο και κοινωνικό αγαθό.
    Συνεπώς, υπάρχει το διαχρονικό Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου ηρωικά μαχόμενου και πεσόντος (για πολλούς Νεοέλληνες Τεχνοκράτες και Διαχειριστές του Έθνους, ερμηνεύεται ως ο ανόητα ή χαζά μαχόμενος για να γίνει και καλά ήρωας! στα πλαίσια των συμφερόντων της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας και των μνημονίων των δανεικών υποχρεώσεων)
    Σήμερα όμως, βασιλεύουν και τα «μνημεία» ή τα αρχεία του ανώνυμου - επιστολογράφου, σε δημόσιο προβληματισμό, του Κανένα, του Ανωνύμου Καιροσκόπου, του Μπαχαλάκη, του Φερόμενου Κατηγορούμενου, του Ανώνυμου Μάρτυρα ή της Γενίκευσης του τύπου: Στενοί Κύκλοι λένε ή Πληροφορίες ή οι Πηγές μου αναφέρουν. Δημιουργώντας στρεβλές καταστάσεις, κοινωνικής σύγχυσης με αντίκτυπο στις ανθρώπινες κοινωνικές σχέσεις και κατ΄ επέκταση στην οικονομία και δημιουργία ενός τόπου και δη μιας μικρής κοινωνίας που προσπαθεί να αναπτύξει, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, πόσο μάλλον τα γεωγραφικά της.
    Καλό, θα ήταν λοιπόν γενικότερα και ειδικότερα, η εκάστοτε άρχουσα ελίτ της επικράτειας ή της περιφέρειας, ή του Δημοτικού Διαμερίσματος. Να ενεργεί και να δρα με βάση το κοινωνικό συμφέρον μεταδίδοντας παραγωγικό πνεύμα, νοοτροπία και κοινωνική συνοχή.
    Για τον λόγο αυτό, σας επισυνάπτω το παρακάτω άρθρο (τροφή για σκέψη, προβληματισμό και υγειούς ειλικρινούς αυτοκριτικής) που έλαβα σήμερα το πρωί από κάποιο φίλο και συμφοιτητή μου, στα ακαδημαϊκά έδρανα των νεανικών μας χρόνων.
    http://hassapis-peter.blogspot.gr/2018/03/blog-post_68.html

    Με Εκτίμηση
    Γ. Ε. Δεκάριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή