Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πόσο πιστεύουμε αυτά που λέμε; Η ιστορία μιας πρότασης...

*Ενδιαφέρουσα η πρόταση να τεθεί σε  λαϊκή συνέλευση το θέμα του δημοτικού καφενείου, αλλά...

Δείχνει ο Κ.Ροκονίδας να μην θυμάται πότε πρωτοακούστηκε αυτή.
Δείχνει σαν να ήρθε πρόσφατα στο νησί και να μην γνωρίζει τα παρελθόντα...

Θα του θυμίσουμε λοιπόν εμείς!
Η πρόταση αυτή ετέθη επί Τριαντάφυλλου, αλλά ΚΑΙ την περίοδο που ΕΚΕΙΝΟΣ (με δυο τρείς ακόμα) συναποτελούσε τον ηγετικό πυρήνα του δήμου και ουδόλως ελήφθη υπόψη.

Η αποφάσεις που πάρθηκαν και υλοποιήθηκαν την δεκαετία 1990-2000 υπήρξαν εξοργιστικά άστοχες:

1) Η εκδίωξη των Αποστολόπουλων, που σηματοδότησε και την αλλαγή χαρακτήρα από παραδοσιακό καφενείο-ουζερί σε φαστ-φουντ!

2)Η μελέτη-κατασκευή του νέου κτιρίου, που χαρακτηρίζεται επιεικώς απαράδεκτη!

3)Η εκμίσθωση με ενοίκιο απαράδεκτα υπερβολικό, που πυροδότησε-νομιμοποίησε την αγοραπωλησία "αέρα" στην ευρύτερη περιοχή της Παροικίας και επισημοποίησε υψηλότατα πλαφόν ενοικίων ακόμα και για ελάχιστα τετραγωνικά.

Υπήρξαν ΤΟΤΕ φωνές κατά αυτής της διαχείρισης αλλά δεν εισακούστηκαν.

Ζητήθηκε επίμονα να τεθεί το θέμα σε λαϊκή συνέλευση, αλλά που...

Καλά θα κάνει λοιπόν ο καθένας που έχει θητεύσει ως διαχειριστής της εξουσίας να θυμάται τα πεπραγμένα του και μετά να προβαίνει σε ανέξοδους βερμπαλισμούς.

7 σχόλια:

  1. Nαι μεν αλλά τώρα υπάρχει ένας Καλλικράτης που εμπνεύστηκε ένας Παριανός και που προβλέπει μια επιτροπή διαβούλευσης στην οποία έπρεπε να έχει έλθει το θέμα όπως και ο προυπολογισμός του 2012 που δεν ήλθε ποτέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nαι μεν αλλά τώρα υπάρχει ένας Καλλικράτης που εμπνεύστηκε ένας Παριανός και που προβλέπει μια επιτροπή διαβούλευσης στην οποία έπρεπε να έχει έλθει το θέμα όπως και ο προυπολογισμός του 2012 που δεν ήλθε ποτέ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπαθής κ καλός φίλος ο Ρόκος,φιλτάτη όμως η αλήθεια κ πολύ καλά κάνεις να τα ξεσκαλίζεις.
    Στο ηγετικό τιμ εκτός από Ρόκο για θυμίσου ποιοί άλλοι ήσαντε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λές για να μη ξεχνιόμαστε. Όλοι μας και ο καθένας χωριστά έχει την δικιά του ιστορία. Είναι και χρήσιμο για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Αν τώρα χρειάζονται τρείς φορές και τέσσερεις μήνες να συζητάνε για την χρήση του Δημ.Καφενείου, φαναταστείτε πόσα χρόνια θέλουνε για παραλιακή ,κυκλοφοριακό και περιφερειακό.. Στο μεταξύ το καφενείο παραμένει κλειστο , βρώμικο και πρώτη μόστρα στην φάτσα εισόδου στο νησί μας κι εμείς ξεροσταλιάζουμε κουκουλωμένοι περιμένοντας τα ΄ταχύπλοα ' των 5- 6 ωρών ταξίδι μες στο αγιάζι.Πόρτα για τον χειμώνα , που λένε , να τους πάρουμε όλους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ οι διαχειριστές της εξουσίας είναι εξαιρετικά επιεικείς όταν θυμούνται τα πεπραγμένα τους και απίστευτα «αντικειμενικοί» όταν θυμούνται τα πεπραγμένα των αντιπάλων τους.
    Ελάχιστοι έχουν ξεφύγει από αυτόν τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το συμπέρασμα λοιπόν για να μη το κουράζουμε είναι πως το πόπολο δεν ξέρει να ψηφίζει.Δεν ξέρει να διαλέγει τους καλύτερους πουθενά,για δήμους,νομαρχίες,περιφέρειες,βουλή και πάει λέγοντας.Επιτρέπει σε κάθε λογής πολιτικάντηδες να κοροιδεύουν.Δίνει χώρο στο αλησβερίσι κάτω από το τραπέζι.Επιβραβεύει αντικοινωνικές συμπεριφορές.Γουστάρει να το δουλεύουν ψιλό γαζί.Φυσικά υπάρχουν κι εξαιρέσεις.Αυτές απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύστοχή η παραγραφος 3 . Φούσκωσε η φούσκα ενοικίων, από δημοτική απόφαση άσχετων με την αγορά επαγγελματιών δημ. συμβούλων. Όπως και τώρα με 3.000 συν 500-600 για πέντε χρόνια της επισκευής (;) από τον ενοικιαστή ! Φτηνές μικροδιαχειριστικές αντιλήψεις άλλων εποχών. Να γυρίσει ο Ν.Τσιγώνιας με ολοκληρωμένη δευσμετική πρόταση , η οποία να περιληφθεί κατάλληλα στην Διαγωνισμό αν δεν μπορεί να δοθεί με απ ευθείας ανάθεση.Φαντασία ,όραμα και άμεση ανταπόδοση θέλει ο πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή