Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Κλείστε το σφαγείο ελεφάντων!

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μόλις έγινε η μεγαλύτερη κατάσχεση λαθραίου ελεφαντόδοντου στην ιστορία, μετά από έφοδο στο Χονγκ Κονγκ. 1.000 ελέφαντες δολοφονήθηκαν γι’ αυτό και μόνο το φορτίο (!), για να καταλήξουν μπιμπελό σε τραπεζάκια σαλονιών!  

Το Χονγκ Κονγκ είναι σφαγείο όπου ανθίζει το εμπόριο κατακρεουργημένων ελεφάντων. Όσο αυτό παραμένει νόμιμο, δε θα μπει τέλος σφαγή αυτών των πανέμορφων ζώων. Μ’ αυτόν το ρυθμό, μπορεί κυριολεκτικά να εξαφανιστούν σε 10 χρόνια.
 

Η κυβέρνηση τώρα θέλει να απαγορεύσει το μακάβριο εμπόριο, αλλά το λόμπι του κλάδου βάζει εμπόδια. Μαζί μπορούμε να γκρεμίσουμε τα αβάσιμα επιχειρήματά τους, να δώσουμε στην κυβέρνηση τη στήριξη που χρειάζεται και να σώσουμε χιλιάδες ελέφαντες απ’ το θάνατο... αλλά για να πετύχει χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.
 

Ας δημιουργήσουμε ένα τεράστιο ψήφισμα, για να σώσουμε τους ελέφαντες, και το Avaaz θα πλημμυρίσει το Χονγκ Κονγκ με διαφημίσεις, θα πιέσει πολιτικούς και θα σηκώσει θύελλα στα ΜΜΕ. Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το παντού, για να κλείσουμε το σφαγείο ελεφάντων!


Πες στο Χονγκ Κονγκ να απαγορέψει το ελεφαντόδοντο!

Το κίνημά μας έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη για τη σωτηρία των ελεφάντων. Τώρα το απαγορεύει μέχρι και η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά ελεφαντόδοντου στον κόσμο!  

Όμως, για να σωθούν οι ελέφαντες, πρέπει να απαγορευτεί παντού. Όσο είναι ακόμη νόμιμο στο Χονγκ Κονγκ, οι Κινέζοι απλώς πετάγονται απέναντι και αγοράζουν από εκεί τα μπιμπελό τους. Αποτελούν το 90% των αγοραστών ελεφαντόδοντου στο Χονγκ Κονγκ!
 

Μπορούμε να κλείσουμε την αγορά του Χονγκ Κονγκ -- και ήδη υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για να περάσει. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια τεράστια κατακραυγή, για να δείξουμε στους ιθύνοντες ότι ο κόσμος ολόκληρος ζητά την απαγόρευση.
 

Κάποτε στην Αφρική ζούσαν 25 εκατ. ελέφαντες. Τώρα κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται και ένας! Είναι μακάβριο. Ας βοηθήσουμε να μπει ένα τέλος. Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσέ το παντού. Ήρθε η ώρα να κλείσουμε το σφαγείο ελεφάντων:


Πες στο Χονγκ Κονγκ να απαγορέψει το ελεφαντόδοντο!
Δίνουμε μάχη με το χρόνο… Πριν λίγες μέρες μέρες το κίνημά μας συσπειρώθηκε για να συγκεντρώσουμε χρήματα και να αποδείξουμε με στοιχεία ότι το εμπόριο ελεφαντόδοντου της Ευρώπης τροφοδοτεί τη λαθροθηρία. Όμως, αν δεν υπερασπιστούμε τους ελέφαντες ξανά και ξανά, σύντομα θα χαθούν. Είναι στο χέρι μας. Ας μην απογοητεύσουμε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα.

Με ελπίδα,
Rewan, Danny, Nataliya, Luca και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κίνα: Απαγόρευση κάθε εμπορίας του ελεφαντόδοντου -- CNN Greece
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/60938/kina-apagoreysi-kathe-emporias-toy-elefantodontoy

Δραματική πτώση του πληθυσμού ελεφάντων λόγω λαθροθηρίας -- Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/story/1152465/dramatiki-ptosi-tou-plithusmou-elefanton-logo-lathrothirias

Το Χονγκ Κονγκ παρουσιάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση του εγχώριου εμπορίου ελεφαντόδοντου (στα Αγγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2017/jun/26/hong-kong-launches-bill-ban-domestic-ivory-trade

Μήνυμα Αφρικανού δασοφύλακα στους εμπόρους ελεφαντόδοντου του Χονγκ Κονγκ: «Σταματήστε αμέσως και “κατά προτίμηση σήμερα”» (στα Αγγλικά) -- Quartz
https://qz.com/999635/african-ranger-erick-mararvs-message-hong-kongs-ivory-trade-stop-now/

Οι αγοραστές ελεφαντόδοντου θα «εξαλείψουν τους ελέφαντες σε 10 χρόνια», δηλώνει ειδικός στα άγρια ζώα, κατηγορώντας τους Κινέζους εμπόρους (στα Αγγλικά) -- South China Morning Post
http://www.scmp.com/news/hong-kong/health-environment/article/2097336/wildlife-crime-expert-appeals-hong-kong-government

Οι ελέφαντες οδεύουν προς την εξαφάνιση: τα γεγονότα (στα Αγγλικά) -- The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2016/aug/12/elephants-on-the-path-to-extinction-the-facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου