Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΑΒΟΛΗ ΚΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ



Το κρούσμα δεν είναι (φυσικά!) το πρώτο και τίποτα δεν συνηγορεί υπέρ του ενδεχόμενου να είναι και το τελευταίο.
Θυμάστε το πως προβλήθηκε η περίπτωση της (επαν-)απόκτησης του ακινήτου της πρώην ΑΤΕ τον περασμένο χειμώνα, από τα τοπικά ΜΜΕ;
Η επίσημη ειδησεογραφία του νησιού την προέβαλε ως προϊόν "παρέμβασης" του επικεφαλής της Λ.Συσπείρωσης Κ.Ροκονίδα, στον οποίο μάλιστα απέδωσαν κιόλας την πρωτιά(!!) αναφορικά με το πότε εισήχθη το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Τι κι αν τρία -τουλάχιστον- ολόκληρα χρόνια πριν το θέμα συζητήθηκε κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με την ηγεσία της (τότε) Ε.Α.Σ. Πάρου, (ο πρόεδρος της οποίας τυγχάνει δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ροκονίδα!!!) και υπήρξε αποδοχή (λίγο απρόθυμη είναι αλήθεια) της πρότασής μου περί διεκδίκησης του ακινήτου, στη λογική να πιέσουμε την διοίκηση της ΑΤΕ προκειμένου να έρθει σε μια έντιμη συμφωνία διακανονισμού των χρεών της ΕΑΣ Πάρου.
Τι κι αν το θέμα το επανέφερνα και το "ξαναζέσταινα" σε κάθε ευκαιρία και από κάθε βήμα.
Η έγκυρη και έγκριτη δημοσιογραφία μας δεν είδε, δεν άκουσε, δεν τα πληροφορήθηκε αυτά.
Τα ίδια καμώματα παρατηρούνται και στο θέμα του ΕΠΑΛ
Το πλέον φαιδρό και άκρως αποκαλυπτικό και στις δυο περιπτώσεις (όπως και σε άλλες) είναι πως φρόντιζα να στέλνω μέσω φαξ τα σχετικά έγγραφα προς ενημέρωση των "ενημερωτών", αλλά αυτοί είχαν όπως αποδεικνύεται άλλα ενδιαφέροντα κι αλλού στραμμένη την προσοχή τους...
Εν προκειμένω, όμως δεν παρέκαμψαν δια του "θαψίματος" μόνο μια δική μου ιδέα/πρόταση/πρωτοβουλία την οποία μεθόδευσα έχοντας (τότε) ταυτόχρονα την ιδιότητα του μέλους της σχολικής επιτροπής του ΕΠΑΛ με εκείνη του δημοτικού συμβούλου την περίοδο 2007-2010, αλλά έκαναν γαργάρα μετέπειτα (2011-2014) ακόμη και την απόφαση (επί Κουτσουράκη) της σχετικής απόφασης-πρότασης προς το δημ. συμβούλιο της Σχ.Επ.Βθμιας εκπαίδευσης περί υλοποίησης του έργου στο άμεσο μέλλον, την οποία αυτό και απεδέχθη!

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ:
ΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ.
ΤΗ ΘΑΒΟΥΜΕ!!!


  


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Αριστοφάνη,

    Λησμονάς ή μάλλον πρέπει να το συνειδητοποιήσεις-χωνέψεις πλέον, ότι μακροκοινωνικά και μικροκοινωνικά, βιώνουμε την εποχή της Λήθης, της Ηλιθιότητας, του Καιροσκοπισμού, του Παραλογισμού, Της Ελεύθερης Πτώσης των Ιδανικών και Αρχών ….. κλπ, κλπ ενώ παράλληλα ζει και βασιλεύει η τεχνολογική επανάσταση, άνευ της σκεπτόμενης ακοής. Αφού το Κεφάλι αδειάζει γυρτό και σκυφτό στην λαμπερή οθόνη που δημιουργεί μη απτά συναισθήματα (εικονικά) άνευ ψυχής, τριβής ζεστασιάς και θερμότητας των ανθρωπίνων σχέσεων…… απόρροια της εγκεφαλικής διέγερσης (θετικής, αρνητικής μικρή σημασία έχει, πλέον!)…… και συ αναζητάς την α-λήθεια στον κόσμο της Λήθης, Της Ηλιθιότητας και του Δήθεν.

    Περαστικά μας!

    Με εκτίμηση
    Γ.Ε.Δεκάριστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή