Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Η φωτογραφία που έγινε viral: Σαουδάραβας πρίγκιπας ταξιδεύει αεροπορικά με... 80 γεράκια








Αυτή η κραυγαλέα και προκλητικότατη απόδειξη-επίδειξη ματαιοδοξίας των Σουδαράβων πριγκίπων αντί να προβληθεί και να αντιμετωπιστεί ως τέτοια, έγινε και αντικείμενο θαυμασμού!
Θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίο προέβαλλαν τα ΜΜΕ τη διαβίωσης του Καντάφι- μέχρι και "παλάτι" (120τ.μ. μάλιστα!) του φόρτωσαν, ενώ είναι παγκοίνως γνωστό πως ζούσε διαρκώς μετακινούμενος σε σκηνές- μετά την απροκάλυπτη νατοϊκή στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και την εκτέλεση του ηγέτη της ευημερούσας, για όλο το λαό, χώρας.
Το γεγονός πως κάποιοι πρώην καμηλιέρηδες χρίσθηκαν εν μια νυκτί πρίγκιπες και βασιλιάδες από τους αποικιοκράτες προς δόξαν του "διαίρει και βασίλευε" και ζούνε σε συνθήκες μυθικής χλιδής (με άλλα περίπου 5-5,5 εκατομμύρια άραβες να απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης), σε βάρος όμως 600 εκατομμυρίων ομοεθνών τους που σχεδόν πεινάνε στη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, ουδόλως συγκινεί τους διαχειριστές των συνειδήσεων παγκοσμίως...
Προβάλλεται η εικόνα με ένα διακριτικό κλείσιμο του ματιού να ζηλέψουμε, ως πρότυπο δηλαδή μίμησης και όχι ως παράδειγμα αποστροφής!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου