Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το ηθικό εκτόπισμα μιας κωλοτούμπας...

Μια τυχαία συνεύρεση με τον Γιάννη Μαούνη, περίπου 20 μέρες πριν, σε γνωστό καφέ της Παροικιάς, αποδείχτηκε αρκετή για να ξεδιπλώσει σε όλο της το εύρος και σε όλη της την ένταση την ανάλυση του μέχρι τότε φερόμενου υποψηφίου δημάρχου της "ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ" για τα παριανά δρώμενα.

Δεν θα παραθέσω απόψεις, ούτε εκφράσεις και χαρακτηρισμούς για τα επιμέρους και τα δευτερεύοντα ζητήματα, τις οποίες χρησιμοποίησε ο λαμπρός αυτός πολιτικός αστέρας και επίδοξος αναμορφωτής της πολιτικής ζωής του τόπου για να προσδώσει κύρος στην ανάλυσή του.
Άλλωστε πολλά από αυτά τα επανέλαβε και κατά τη διάρκεια της σύντομης περιπλάνησής του υπό αυτή την ιδιότητα από χωρίου εις χωρίον και τα άκουσαν με τα ίδια τους τα αυτιά δεκάδες συμπολίτες...

Δεν θα παραθέσω επίσης τα "επιχειρήματα" με τα οποία στοιχειοθέτησε την σφοδρή επίθεση στο πρόσωπό μου για το ασυγχώρητο "αμάρτημα" να στηρίξω ποικιλοτρόπως την σύμπραξη συμπολίτευσης αντιπολίτευσης και να μετάσχω στο ψηφοδέλτιο υπό τον Χ.Βλαχογιάννη στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Θα του υποβάλλω όμως τρία κρίσιμα ερωτήματα:
1)Θυμάται ποιος ή καλύτερα ποια υπέγραψε την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Μ.Κωβαίου και ζήτησε ανάκληση μια μόλις ημέρα μετά και δύο μέρες πριν την λήξη προθεσμίας υποβολής ψηφοδελτίων;
2)Θυμάται ποιος μεταχειρίστηκε τον όρο "ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ" και σε ποιους αναφερόταν;
3)Θυμάται, μήπως, ποιανού ιδέα ήταν η μοιρασιά της δημαρχιακής θητείας και σε ποιόν απευθύνονταν;

Τα ερωτήματα αυτά δεν θα τα είχαμε ποτέ υποβάλλει στον φίλτατο Γιάννη, αν ο ίδιος δεν είχε σηκώσει τόσο ψηλά την σημαία της ηθικής και δεν είχε κηρύξει ανένδοτο αγώνα ενάντια σε ένα "σύστημα" (προσφιλής του χαρακτηρισμός), το οποίο θεωρούσε πως πρέπει να τελειώσει, για να γίνει ο ίδιος, πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις(ούτε καν δις) πειθήνιο όργανο και υποστηρικτής του.




Υ.Γ. Αγαπητέ Γιάννη, η προσπάθειά σου να εξηγήσεις τα ανεξήγητα με την εσπευσμένη παρουσία σου στο ραδιόφωνο μάλλον σε έβλαψε παρά σε ωφέλησε.
Τα όσα γλυκανάλατα και καταγέλαστα επικαλέστηκες, μόνον θλίψη και συμπόνοια προκαλούν.
Και εις ανώτερα!!!


 

9 σχόλια:

  1. Το ψηφοδέλτιο αργεί, άραγε είσαι και εσύ μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μετέωρος με το Καλάμι έκαναν κολοτούμπες από Παροκια μέχρι Δρυό συναντήθηκαν κάπου στη μέση αντάλαξαν θέσεις και υποσχέσεις και έφτιαξαν
    την ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ πολύ Ωραία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τουλάχιστον θα καβαλάμε ην γαιδούρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Χρυσή Αυγή της Πάρου, οι άνθρωποι μπαταρόλοι και μικροί, κενοί χωρίς περιεχόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Αριστοφάνη πολλές φορές, προσπαθείς να μας πείς κάτι αλλά δυστυχώς χάνεσε στην σκέψη της απομόνωσής σου, η δημοκρατία η δικιά σου είναι μόνο για την πάρτη σου και όχι για τους άλλους, μόνο εχθρούς δικούς σου έβλεπες όλα τα χρόνια ποιός δεν θυμάτε το μπλά μπλά και όχι την δουλειά που έκανες έτσι και τώρα δεν θυμάσε τις δικές σου κωλοτούμπες σε όλους τους πολιτικούς χώρους και τις φιλοδοξίες σου από όπου και να πέρασες. Κανείς δεν είναι τέλειος όπως δεν είσαι και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήθελες πραγματικά να κάνουμε διάλογο για την δική μου πορεία, (σαν αντιστάθμισμα-αντίπραξη στο παραπάνω κείμενο άραγε;) τότε θα έβγαινες από το ασφαλές καταφύγιο της ανωνυμίας και επώνυμα πλέον θα εισέπραττες αποστωμοτικές απαντήσεις για όλες σου τις αιτιάσεις.
      Η "δική μου δημοκρατία" είναι αυτή για την οποία έχω από την εφηβική μου ηλικία αγωνιστεί και ακριβώς για τη στάση μου αυτή έχω πληρώσει βαρύτατο ΤΊΜΗΜΑ όταν εσύ περί άλλα ετύρβαζες καθώς φαίνεται.
      Εχθρούς είχα την ευκαιρία να αποκτήσω περισσότερους από όσους φαντάστηκα και όλους αυτούς αποδεδειγμένα.
      Αναφορικά με την "αντίθεση" μπλα-μπλα και εργασιακά, ξέρεις ανώνυμε σχολιαστή η δική μου δουλειά σε αντίθεση προφανώς με αυτή που κάνεις (αν κάνεις), υπήρξε απόλυτα μετρήσιμη και τα ρεκόρ υψηλής αποδοτικότητας που έχω κατακτήσει προς μεγάλη σου λύπη, απλώς θα είναι για πολλά χρόνια ακατάρριπτα.
      Αναφορικά με την προσφορά μου στα κοινά, θα σε λυπήσει αυτό, αλλά αυτή καλύπτει το νησί από άκρη σε άκρη.
      Σχετικά με τις κωλοτούμπες που μου αποδίδεις, αν μου αναφέρεις στοιχειοθετημένα έστω και μια, τότε δεσμεύομαι να σου παραχωρήσω τον ιστότοπο αυτό και στη συνέχεια να βυθιστώ ακόμα περισσότερο στην απομόνωσή μου.
      Η τελευταία παράγραφος τυγχάνει της απόλυτης επιδοκιμασίας μου. Η παραδοχή αυτή άλλωστε αποτελεί οδηγό και πυξίδα στη ζωή μου και είναι η μόνη πρόταση στο σχόλιό σου που (με ή χωρίς εμπάθεια) έχει σχέση με την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  5. Να με συμπαθας Αρίστο ,αλλά κακώς δίνεις συνέχεια σε στοιχεία τα οποία είναι κολλημένα στις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στην Πάρο τα τελευταία 12 χρόνια περίπου. Πολιτικές που το μόνο που έκαναν και κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν , να εκβιάζουν ,να λασπολογούν ,να φυμώνουν ,να εκδιώκουν και εν τέλει να δηλητηριάζουν την μικρή τοπική μας κοινωνία.
    Βεβαίως και κανείς δεν είναι τέλειος,αλλά απέχει πολύ από την κοροιδία και την εκμετάλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λογος που επικαλεστηκε η συζυγος ( για τη μη συμμετοχη της σε αλλο συνδυασμο ) δεν ισχυει για τον κ.Μαουνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί ο λαλίστατος κ.Μαούνης απάντησε μόνο στον Ραrospres;Να υποθέσω δεν πήρε πρέφα το χαμό στο διαδίκτυο;Σε μια βδομάδα το κοκοράκι έγινε κοτούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή