Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η μπάλα στην εξέδρα

Χειμαρρώδης ο Κ.Ροκονίδας στη ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον "ΗΧΩ FΜ" το μεσημέρι.
Το πνεύμα μέσα στο οποίο κινήθηκε προβλέψιμο:

1)Κατακεραύνωσε τους πάντες εκτός παιδιάς ΚΚΕ και "Λαϊκής Συσπείρωσης".

2)Απαξίωσε κάθε θετικό βήμα που έγινε τα τελευταία 12 χρόνια στο νησί.

3)Αρνήθηκε κάθε μορφή συνεργασίας με οποιαδήποτε πλευρά και για οποιοδήποτε θέμα.

Χρειάστηκε να περάσουν 60 ολόκληρα λεπτά για να μάθουμε ότι ο βασικός άξονας λειτουργίας της παράταξής του, εφόσον αυτή ψηφισθεί ως δημοτική αρχή από τον Παριανό λαό, θα είναι οι "αγώνες".
Σε σχετική ερώτηση της οικοδέσποινας, απάντησε πως δεν θα λύσει εκείνος και η παράταξή του τα υπάρχοντα προβλήματα, μερικά από τα οποία παρουσίασε με γλαφυρότατο τρόπο, αφού κάτι τέτοιο το θεωρεί ανέφικτο εντός αυτού του γενικότερου πολιτικού πλαισίου, απλά θα κινητοποιήσει τις λαϊκές δυνάμεις για την επίλυσή τους!!
Επίσης σε ερώτηση που υποβλήθηκε σχετικά με το εγχείρημα της αείμνηστης "λαϊκής επιτροπής" για τα χαράτσια, (θέμα για το οποίο έχουμε αναρτήσει δεκάδες σημειώματα και σχόλια, χωρίς να πάρουμε ποτέ απάντηση) απεφάνθη πως ανεξάρτητα από την ατυχή κατάληξή της, ήταν μια καλή εμπειρία για τον κόσμο κι επιπλέον είχε και θετικό αποτέλεσμα (για τα αρνητικά κουβέντα) γιατί καθυστέρησε κατά ένα έτος η καταβολή του χαρατσιού!!
Έτσι απλά!
Εμείς τι να πούμε παραπάνω.
Τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει μέχρι αηδίας.
Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις τη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καλή είναι κι η εξέδρα...

5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ δεν παίζεσαι.Οι τοπικές πολιτικές παρατηρήσεις σου του χθες και του σήμερα άψογες και αντικειμενικές. Παρακολουθούμε το γίγνεσθαι καθημερινά σας διαβάζουμε όλους και κρίνουμε,απέχουμε από τα σχόλια ,όμως πότε πότε άνθρωποι είμαστε χρειαζόμαστε και κάποια αμοιβή. Μπράβο καλή συνέχεια . Ένας πολιτικός σου φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ δεν παίζεσαι.Οι τοπικές πολιτικές παρατηρήσεις σου του χθες και του σήμερα άψογες και αντικειμενικές. Παρακολουθούμε το γίγνεσθαι καθημερινά σας διαβάζουμε όλους και κρίνουμε,απέχουμε από τα σχόλια ,όμως πότε πότε άνθρωποι είμαστε χρειαζόμαστε και κάποια αμοιβή. Μπράβο καλή συνέχεια . Ένας πολιτικός σου φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λες αλλά μη το ψάχνεις, Αριστοφάνη , μια από τα ίδια. Σχολιάζω : 1) Το Τρίο στα ερτζιανά του ΗΧΩ FM έκανε απλά μια πρόβα για την εκπομπή τους εκεί γύρω στις 20 - 23 Μαϊου πριν την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών . Ομοβροντία - μοναδικός στόχος ο Μάρκος. Ο Απερχόμενος κι όλοι οι άλλοι στο απυρόβλητο, στα χαρακώματα και ο νοών νοείτω .. 2) Σίγουρα έγιναν πράγματα και όχι στο σλόγκαν του Αντρέα της ' καμένης γης ' . 3) Το ΚΚΕ του Περισσού, μοναδικό σήμερα στην Ευρώπη υπόλοιπο της Κομινφόρμ του 1947, ούτε το προεδρείο εκκλησιαστικού συμβουλίου δεν θέλει να διοικήσει και να αναλάβει την ευθύνη προτάσεων και έργων. Μόνο με τον λαό , τον δικό της ολιγάριθμο και ανώνυμο λαό που κουλαντρίζει επιζεί πολιτικά διαμαρτυρόμενος .
    Να είσαι καλά που αντέχεις συνέχεια στην κοινωνική μπρίζα με τον τρόπο σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριστοφάνη,
    καλό μεσημέρι, σε επίπεδο προσωπικότητας συγκριτικά με τους υπόλοιπους συνδυασμούς πως τον κρίνεις?
    Ανεξάρτητα από τις όποιες κομματικές αγκυλώσεις που καλώς ή κακώς υπάρχουν από το 1821 (βλ. γαλλικό, αγγλικό, ρώσικο κόμμα) μέχρι σήμερα και μετά την “Ηθική Μεταπολίτευση” με τον Δικομματισμό και τους λογής λογής δορυφόρους του!!!!! Εξαρτημένους από ξένα συμφέροντα, αδυνατώντας να σχεδιάσουμε- προγραμματίσουμε-εφαρμόσουμε για ΕΜΑΣ τους ντόπιους ...ουχί με κομματικές ταμπέλες ειδικά και συγκεκριμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
    Και σε ενδεχόμενο παραστράτημα -για οποίον συστρατευθεί κοινώς βάλει πλάτη!!- με τον εν λόγω συνδυασμό να αντιπαρατεθεί και σε επίπεδο συμπολιτευόμενο αν και εφόσον χρειαστεί.. .ικανά και αναγκαία. Άλλωστε το είχες κάνει σε διαφορετική περίοδο, όταν ήσουν πολιτικά ενεργός. Έτσι δεν είναι?
    Πιστεύω, ότι αξίζει τον κόπο! Ποια είναι η άποψη σου?

    με εκτίμηση
    Δεκαγένης ο Νοσταλγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δεκαγένη!Συμβουλές προς ναυτιλομένους δεν δίνουμε.Απλά κατά καιρούς κι επί συγκεκριμένων ζητημάτων αναπτύσσουμε απόψεις ασκώντας ταυτόχρονα κριτική, θετική ή αρνητική κατά περίπτωση.
      Οι πάντες κρίνονται και για όσα λένε και κυρίως για όσα πράττουν.
      Η συμμετοχή στα κοινά ιδιαίτερα δε η συμμετοχή σε ψηφοδέλτιο πρέπει να διέπεται από κάποιους αξιακούς κανόνες και να μην αποτελεί εκδήλωση παρόρμησης, ή ακόμα χειρότερα μέσο συναλλαγής.
      Η δική μου συμμετοχή την οποία επικαλείσαι, πάντοτε υπηρετούσε κανόνες και αρχές, αποδεκτές και αναγνωρισμένες από μικρή μόνο μερίδα συμπολιτών.
      Γι αυτό και το αποτέλεσμα υπήρξε -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- συγκρουσιακό και με τεράστιο όπως καλά γνωρίζεις κόστος!!
      Οι επιλογές που κάνουμε έχουν αναπόδραστα και τα ανάλογα αποτελέσματα.
      Σημασία έχει πόσο προετοιμασμένος είσαι γι αυτά.

      Διαγραφή