Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ


 
 Ο Δήμος της Πάρου σε συνέχεια των ενεργειών του για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα του περιπατητικού, πέτυχε την ένταξη τεσσάρων (4) διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος συνολικού μήκους πενήντα τριών (53) χιλιομέτρων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με τον γυμναστή και συνοδό περιήγησης κ. Κοσμά Χατζηγρηγορίου (συνεργάτη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου), προέβη στον καθαρισμό της κεντρικής διαδρομής Νο 1 «Παροικία – Λεύκες – Πρόδρομος – Πίσω Λιβάδι» μήκους 18 km/χρόνος 6 ώρες.
Οι εργασίες καθαρισμού και σηματοδότησης της διαδρομής Νο 1 θα έχουν ολοκληρωθεί προς τα τέλη Απριλίου, οπότε και θα δοθεί σε χρήση, για την τουριστική περίοδο του 2014.
Συγχρόνως θα καθαρίζονται και θα σηματοδοτηθούν οι άλλες τρεις διαδρομές που είναι:
1.      Διαδρομή Νο 2 «Λεύκες – Πήγαδος – Αρχαία Λατομεία – Λογγοβάρδα» μήκους 13 km χρόνος»4 ½ ώρες.
2.      Διαδρομή Νο 3 «Λεύκες – Λαγκάδα – Άσπρο Χωριό – Δρυός» μήκους 12 km χρόνος »3 ώρες.
3.      Διαδρομή Νο 8 «Λεύκες – Άγιος Ιωάννης Καπαρού – Άγιος Γεώργιος Δαμάλια – Ανερατζιά – Καμάρι – Αγκαιριά μήκους 10 km χρόνος»3 ½ ώρες.
Ο Δήμαρχος Πάρου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον κ. Χατζηγρηγορίου Κοσμά, τη Δ/νση Περιβάλλοντος και τους 4 εργάτες καθαριότητας, τον κ. Ραγκούση Ανδρέα, τον κ. Γαβαλά Γιάννη και τον κ. Γεμελιάρη Γεώργιο για την άριστη συνεργασία, την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα το κεντρικό μονοπάτι Νο 1 να δοθεί σε χρήση άμεσα.



                                                                                   Ο Δήμαρχος Πάρου

                                                                                 Χρήστος Βλαχογιάννης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου