Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τον κάθε μεσαίωνα τον διαδέχεται πάντα μιά Νέα Αναγέννηση.

του Κρίτωνος

Ο θεός της τεχνολογίας Ήφαιστος ήτανε κουτσός και αποτελεί μία εξαιρετική αναπαράσταση στην Ελληνική Κοσμοθέαση που μόνο τυχαία δεν είναι.
Το σημαινόμενο είναι ότι, δεν μπορεί να υπάρχει πολιτισμός όταν υπάρχει μόνο τεχνολογία, ….. η τεχνολογία από μόνη της “κουτσαίνει” …..
Η  τεχνολογία  δεν προσφέρει στον πολιτισμό, από την στιγμή που δεν υπάρχει ποιότητα στους ανθρώπους, από την στιγμή που στους ανθρώπους απουσιάζει η ανθρωπιά ……
Είναι κάτι που σήμερα το βιώνουμε, όπου η τεχνολογία γίνεται επικίνδυνη όταν είναι στα χέρια συμφεροντολόγων ατόμων.
Τελικά ποιόν εξυπηρετεί σήμερα η τεχνολογία ?
Η τεχνολογία που προσεταιρίζονται οι έχοντες οικονομική δύναμη,  εκεί όμως όπου κυριαρχεί η ιδιοτέλεια και που φυσικά γίνονται τα πρώτα θύματα γιατί είναι  οι πρώτοι που γίνονται σκλάβοι ως.υπόδουλοι του χρήματος ……
Σε αυτή την τεχνολογία που χάρη του κέρδους …….  σκλαβώνουν  ανθρώπους.
Το οικονομικό κέρδος από μόνο του ως βασικό κριτήριο είναι όνειδος και καταστροφικό για την ανθρώπινη κοινωνία.
Μιά κοινωνία που πολιτιστικά σήμερα οπισθοδρομεί …………..μιάς κοινωνίας απάνθρωπης, που εμπορεύεται την ανθρώπινη ζωή με σκηνοθετημένους πολέμους, μιάς κοινωνίας που εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο, όπου υγεία υπάρχει μόνο για τους κατέχοντες.
Στον 21ο αιώνα της τεχνολογίας άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι, άνθρωποι πεινάνε, άνθρωποι που θυσιάζονται ως θυμιάματα στον βωμό της επιτυχίας των επενδυτών, των τραπεζιτών….
Αυτή η κοινωνία δεν έχει μέλλον διότι ήδη είναι βαθιά αρρωστημένη και η νέα τάξη έχει ήδη γεράσει πολύ, η νέα τάξη που ψυχορραγεί.
Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που θα αποκαταστήσουν την υγεία στο κοινωνικό corpous.
Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που θα ξαναχαρίσουν το χαμόγελο στους ανθρώπους.
Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που θα αναζωογωνήσουνε πάλι τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Το μέλλον τελικά ανήκει σε όλους τους ανθρώπους, το μέλλον ανήκει στην ανθρωπότητα.
Ένα μέλλον που έρχεται από τα ….. παλιά, που δεν είναι άλλο από το Ελληνικό Πνεύμα καινούργιο και ολοζώντανο προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, για άλλη μιά φορά και  πάλι στην Υπηρεσία της Ανθρωπότητος.
Είναι Φυσικός Νόμος άλλωστε, τον κάθε μεσαίωνα να τον διαδέχεται πάντα μιά Νέα Αναγέννηση
πηγη ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου